Tina Hillstrom er med Hogstvedt til Anderson Galleries i Beverly Hills for å se på maleriene hans.
Tina Hillstrom er med Hogstvedt til Anderson Galleries i Beverly Hills for å se på maleriene hans.

Hogstvedt i Hollywood

Tore Hogstvedt fra Siljan er dratt inn i det amerikanske kjendismiljøet via Facebook. I dag åpner en utstilling med hans malerier i Beverly Hills.

«Tore Hogstvedt, one of the most distinguished Norwegian painters, was just in from Norway», sto det å lese i San Francisco News i august i år.

Avisa skriver om bursdagsfesten til Kelly Sutherland, eksen til «24»-stjernen Kiefer Sutherland. Og Tina Hillstrom, en berømt partyfikser i Hollywood, arrangerte det hele. Med blant andre Tore Hogstvedt fra Siljan til stede.

– Tina var en av dem som oppdaget meg gjennom Facebook. Jeg har alltid vært skeptisk til det, men det har tydeligvis vært et bra verktøy for meg, kommenterer Hogstvedt selv.

Han ler litt og legger til at han aldri har vært spesielt opptatt av å være kjendiskunstner. Men han er blitt kjent med flere stjerner som Ron Moss fra «Glamour».

– Jeg opplevde dem som veldig jordnære. De var ikke snobbete i det hele tatt, kommenterer han.

Impresjonisme

Hogstvedt vokste opp i Siljan og har bodd litt både i Skien og Porsgrunn. Jan Petter Bratsberg fra Skien var en viktig inspirator. Nå bor Hogstvedt på Rælingen med kone og to barn, men er stadig hjemme hos familien på Holtesletta.

Tidligere har han stilt ut i store byer som Paris, New York, London, Montreal og Toronto. Og han er blitt sammenliknet med impresjonistiske mestere som Monet, Sisley og Pisarro.

Misset LA Art Show

Anderson Galleries i Beverly Hills selger malerier av de gamle impresjonistene, av og til for 70-80 millioner kroner, ifølge Hogstvedt.

Anderson ønsket å representere fire samtidskunstnere, deriblant Hogstvedt, på Los Angeles Art Show i januar. Og den norske kunstneren jobbet hardt for å produsere 10 malerier til den viktige begivenheten.

– Det ville betydd alt. At bildene mine stilles ut med mine forbilder, kan sammenliknes med at Nerdrum skulle stille ut med Rembrandt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men så kom finanskrisa.

– Anderson trakk seg fra det hele. Og jeg ble sur, nesten bitter. Mange mener jeg burde gå til søksmål, forteller Hogstvedt.

Han hadde til og med kjøpt flybilletter til The Grand Opening 20. januar dit mange av kjendisvennene hans hadde varslet at de ville dukke opp.

Stiller ut i Beverly Hills

– Som et plaster på såret har Audis Husar nå valgt å ta meg inn, forteller han.

Hun driver et annet galleri i Beverly Hills. Og hun åpner kollektivutstilling i dag med navn «A Magical Way to End the Year». To av maleriene er av Hogstvedt.

Den henger til ut januar. Og Hogstvedt bruker de gamle flybillettene sine og ser utstillingen på tampen av perioden.

Hogstvedt har tett program i Norge de neste to-tre årene. Det nærmeste han kommer Telemark er kunstforeningen i Svarstad i 2011.

(Arkivartikkel fra 12.12.2009)