Kaj Eggesvik, Mariken Kjøhl, Sverre Siljan og Jens Halvorsen hadde alle klare meninger om steinbruddplanene.
Kaj Eggesvik, Mariken Kjøhl, Sverre Siljan og Jens Halvorsen hadde alle klare meninger om steinbruddplanene. Foto: FOTO: PER ARNE RENNESRAUM

Nei og atter nei til steinbrudd

Protestene runget: Steinbrudd midt i en naturperle? Nei takk!

Været i dag er omtrent så dårlig som det kan bli en vårdag, men det var likevel god oppslutning om markeringen i Valleråsen. Over 70 personer hadde trosset sur vind og våt snø for å si sin hjertens mening om planene om et steinbrudd i Bymarka. Porsgrunn og omegn turistforenings leder Jens Halvorsen var likevel ikke helt  fornøyd  med oppmøtet, der han skuet utover folket ved vannverket i Valleråsen.

– Det burde jo vært flere, men  været er ikke på vår side i dag, så det er forståelig.

-– Nei, været er nok heller på Arbeiderpartiets side, skjøt Sverre Siljan i By og Nærmiljøpartiet inn.

 Det er bystyret som skal ta stilling til om det skal tillates steinbrudd midt i idyllen. Siljans parti gjør  et de kan for å hindre at marka invaderes av hjullastere og dynamitt.

Må reddes

Mariken Kjøhl er koordinator for Forum for Natur og friluftsliv i Telemark. Hun sa klar fra om at marka må reddes.

– Et steinbrudd vil være en punktering av bymarka,  sa hun til Varden før hun overtok mikrofonen  for å sende sine argumenter gjennom snøføyka.

Hun mener også det er viktig å kjempe for varige grenser forbynære naturområder, slik at man slipper å måtte ta den ene omkampen etter den andre.

Tidligere har politikerne truet med boligbygging i nedre del av Valleråsen. Denne delenav trusselbildet er nå fjernet, men bare inntil videre.

Dukker opp igjen

Sverre Siljan er blant de som slett ikke føler seg for trygg.

– Forslaget vil nok dukke opp igjen seinere en gang.