Filip Delaveris fikk sitt gjennombrudd  med to scoringer mot Sarpsborg og fikk fortjent skryt av Dag-Eilev Fagermo. Men 18-åringen har hatt en tøff tid (se faksimile). Derfor var han rørt etter søndagens kamp. Nå er han på alles lepper.
Filip Delaveris fikk sitt gjennombrudd med to scoringer mot Sarpsborg og fikk fortjent skryt av Dag-Eilev Fagermo. Men 18-åringen har hatt en tøff tid (se faksimile). Derfor var han rørt etter søndagens kamp. Nå er han på alles lepper. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Odds nye helt slet med ensomhet. Dette gjorde han for å få dagene til å gå

Filip Delaveris begynte å spille piano fordi han var ensom. Mot Sarpsborg vartet han opp med den flotteste musikken, og er nå på alles lepper.

Filip Delaveris fikk sitt definitive gjennombrudd i Eliteserien da han scoret de to første for Odd (hans to første i Eliteserien), smalt en ball i tverrliggeren og holdt på å score to til alene med keeper.

Han ble kåret til banens beste på Skagerak Arena og på Vardens børs etter 3-0-seieren.

– Det er selvfølgelig veldig deilig å få en slik kamp og jeg skal nyte det, men ikke så lenge. Det er cupkamp allerede til torsdag, sier banens beste.

Les også: Odd-spilleren har hatt tunge og ensomme stunder. Da begynte han å spille piano!

Tunge stunder

Veien dit har vært tøff. I juni var Odds stjerneskudd åpen om sin tunge periode i Varden.

Filip Delaveris begynte å spille piano for å få bukt med ensomheten.
Filip Delaveris begynte å spille piano for å få bukt med ensomheten. Foto: PRIVAT
Filip Møller Delaveris (18) fortalte om ensomheten i Varden i sommer. Nå smiler livet til Odd-talentet.
Filip Møller Delaveris (18) fortalte om ensomheten i Varden i sommer. Nå smiler livet til Odd-talentet. Foto: Faksimile

Han flyttet fra Oslo til Skien som 15-åring og la ikke skjul på at et ensomt hybelliv var tøft for en unggutt.

– Det har vel vært en reise, det. På godt og vondt. Jeg har vokst veldig, men det har vært tøft i perioder. Veldig tøft. I perioder har det vært skole og fotball, og så hjem for å lage mat og vaske tøy. Ikke noe galt i å måtte gjøre husarbeid, altså, men det har tidvis vært veldig ensomt, sa han til Varden.

Les også:Odd-børsen etter Sarpsborg-kampen

– Tunge stunder?

– Ja, voldsomt tunge stunder.

– Har det vært slik at du har vurdert å sette deg på bussen og reise hjem til Oslo?

– Det har vært flere ganger der jeg har tenkt over livet mitt, hva jeg holder på med. Spesielt på vinterstid da det er kaldt og mørkt, og jeg kanskje har hatt en dårlig periode. Da er det vanskelig å komme hjem til en tom hybel uten noen rundt deg.

Piano

Den ambisiøse spilleren fikk seg en ny hobby utenom fotball.

– Jeg har begynt med ulike ting som gir meg glede. Det har vært lurt, for før hadde jeg bare fotball. Hvis det ikke gikk bra, så var jo alt ille. Derfor har jeg begynt med andre ting som en slags avkopling.

– Hva da?

– Piano. Jeg har begynt å spille piano. Dessuten måtte jeg sosialisere meg litt mer med venner og familie. Det hjalp meg veldig at jeg fikk førerkort. Da kommer jeg meg mer ut og kan lettere besøke de jeg ønsker, sa han.

Slik var kampen: Delaveris-dobbel og Børven-show på Skagerak Arena

Søndag kveld var han rørt og blank i øynene da han fikk spørsmål om dette var betalingen for hans stå-på-vilje.

– Det er litt rørende, faktisk. Det har vært mange tøffe tider. Mye opp og ned. Når jeg ser tilbake så har det vært utrolig moro. Forhåpentligvis fortsetter det.

Dobbel

Begge lag hadde muligheter den første snaue halvtimen, uten uttelling. Etter 29 minutter tok hjemmelaget ledelsen. Espen Ruud la inn fra høyre, og foran mål ventet unggutten Delaveris. Dette var 18-åringens første mål i Eliteserien.

Samme mann økte til 2–0 fire minutter senere. Torgeir Børven var nær å score, men gjestene fikk avverget. På returen var Delaveris på plass og økte ledelsen.

Like før pause var han også nære å sette inn sitt tredje for dagen, men det harde skuddet traff metallet.

Børven-selvfølgelig

Toppscoreren stanget inn 3–0

Etter en snau time sto det 3–0 til Odd. Ruud la nok en gang inn, og Børven headet inn Skien-lagets tredje for kvelden. Spissen er nå oppe i 16 ligamål i Eliteserien, og han er med det soleklar toppscorer.

Halvveis ut i den andre omgangen fikk tomålsscorer Delaveris nok en mulighet til å sikre hat trick, men avslutningen ble blokkert av en Sarpsborg-spiller.

Gjestene begynte å spille seg opp utover i kampen og skapte flere bra muligheter. Kristoffer Zachariassen fikk gode sjanser, men uten uttelling.

Også Børven hadde muligheten til å sette sitt annet mål for dagen.

Odd kan med seieren fortsatt drømme om seriegull. Det er fem poeng opp til ledende Molde, som riktignok har en kamp til gode.

nils-tore.olsen@varden.no