Her fra produksjonshallen til Telemark Microbryggeri AS. Fra venstreGeir Arild Tønnesen (V), Jørn Grønbech(brygger), ordfører Hedda Foss Five(Ap), Roy Andreassen (fabrikksjef), Ole-Geir Hoppestad (Ap) og Heidi Hamadi(Sv).
Her fra produksjonshallen til Telemark Microbryggeri AS. Fra venstreGeir Arild Tønnesen (V), Jørn Grønbech(brygger), ordfører Hedda Foss Five(Ap), Roy Andreassen (fabrikksjef), Ole-Geir Hoppestad (Ap) og Heidi Hamadi(Sv). Foto: ALLE FOTO: JOAKIM S. ENGER

Trio-brusen kommer tilbake

Det nye selskapet Telemark Microbryggeri skal sørge for at Trio-brusen kommer tilbake. Det gjør også den populære “grumsete” julebrusen.

Den nye sjefen for bryggeriet er Roy Andreassen, en ikke helt ukjent mann i miljøet. Han er fabrikk- og salgssjef.

Mikrobryggeri

– Det er veldig hyggelig å bli invitert hit, sa ordfører Hedda Foss Five (Ap) da hun sammen med blant andre varaordfører Geir Arild Tønnesen (V) besøkte mikrobryggeriet på Klosterøya i formiddag.

Hun liker at det skjer noe, at noen skaper nye arbeidsplasser i Skien.

– Velkommen til oss, sa en litt overrasket men glad fabrikksjef, Roy Andreassen. Han var ikke helt forberedt på at pressen var invitert og ville nok ha holt kortene tett til brystet en liten stund til.

Han tok det sporty og lot lokalpressen være til stede under presentasjonen hal hadde for politikerne.

Det er ingen tvil, Jørn Grønbech, er sjefsbrygger.
Det er ingen tvil, Jørn Grønbech, er sjefsbrygger. Foto: JOAKIM S. ENGER
Ordfører Hedda Foss Five hadde med seg gave til bryggeri-gutta Roy Andreassen og Jørn Grønbech.
Ordfører Hedda Foss Five hadde med seg gave til bryggeri-gutta Roy Andreassen og Jørn Grønbech. Foto: JOAKIM S. ENGER

Ny julebrus

Roy Andreassen kom med nyheten om at merkenavnet Trio kommer tilbake.

– Vi relanserer Trio som en merkevare. Den vil vi bruke på mineralvann, fortalte Roy Andreassen.

I første omgang vil bryggeriet komme med Telemark Cider, Cider Light og Flux.

Han kom med flere spennende nyheter. Mange har nok savnet den oransje og “grumsete” julebrusen. Den kommer tilbake i butikkene til jul.

– Da slipper vi også en ny variant som folk har etterspurt, nemlig en light versjon, sier Roy Andreassen.

Union vil dermed forsvinne som merkenavn.

Satser på øl

I tillegg til Trio-brusen skal bryggeriet satse på fruktdrikker og spesial øl.

Telemark Mikrobryggeri er i gang med produksjon av en rekke håndverksøl.

– Vi tar sikte på å få vare ut til folket via dagligvarebutikker, uteliv og på festivaler, opplyste Andreassen.

Det nye ølet fra bryggeriet vil også bli å finne i tappekranene rundt om i fylket vårt.

Omvisninger

Telemark Microbryggeri satser stort. På sikt ønsker de å få inn publikum.

– Vi ønsker å etablere oss som en attraksjon, og etter hvert som en destinasjon, fortalte Roy Andreassen.

Han håper bryggeriet kan få til samarbeid med for eksempel matfestivaler og musikkfestivaler som arrangeres i området.

– Vi ønsker også å få til omvisninger i de flotte lokalene. Kanskje øl -smaking, øl-kurs og brygge-kurs, sa fabrikksjef Andreassen.

Han ønsker å ha fokus på kvalitets-øl, mat og lokal produksjon.

5,1 millioner

Det nye selskapet inngår i morselskapet Mikrobryggeriet AS som består av Telemark Microbryggeri , Oslo Mikrobryggeri og Trondhjem Mikrobryggeri.

Mikrobryggeriet AS vil ha 60 prosent av eierandelen. De resterende 40 prosentene eies av mindre aksjonærer.

Telemark mikrobryggeri har nå betydelig lavere kostnader enn tidligere ved Union, og de har et etablert merkenavn som kan dekke det meste av driftskostnadene så det blir tid til å bygge et merkenavn på øl.

Selskapet har en aksjekapital på 5,1 millioner kroner.

Store lokaler

Selskapet har i dag tre ansatte, men regner med at antallet medarbeidere vil øke ettersom produksjonen tar seg opp.

– Vi regner med å kunne ha en normalbemanning på 10-15 ansatte ved en omsetning på 50 millioner kroner, sier Roy Andreassen.

Mikrobryggeriet AS gikk inn som hovedaksjonær for å få tilgang til det flotte produksjonsutstyret for også lansere Trondhjem Mikrobryggeri og Oslo Mikrobryggeri sine egne øltyper på flasker og fat.

Lokalene i skien er på rundt 2500 kvadratmeter og huser tapperi, presseri, brygghus, lager og et teknisk rom.

Aldri hatt det så gøy før

– Det er fint å komme til Skien. Her er det store og flotte lokaler, sa Jørn Grønbech, brygger ved Trondhjem Mikrobryggeri.

– Jeg har aldri hatt det så gøy som etter at jeg begynte å brygge øl, sa Jørn Grønbech.

Gleder seg

Tilbakemeldingene fra politikerne, Hedda Foss Five (Ap), Geir Arild Tønnesen (V), Heidi Hamadi (Sv) og Ole-Geir Hoppestad (Ap) var at dette var veldig bra.

– Dette er spennende. Dette har jeg stor tro på, var Heidi Hamadis tilbakemeldinger til det nye bryggeriet.

– Gratulerer, dette er spennende, lykke til, sa ordfører Hedda Foss Five.

– Vi gleder oss til å følge med på dere, la hun til.

– Vi hadde ikke vært her uten hjelp, fra blant andre Skien kommune og Vekst i Grenland. Takk for støtte, avsluttet Roy Andreassen seansen på Klosterøya med.