Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Truet med hagle

Dette er de viktigste sakene natt til onsdag.

To fiskere omkom

To menn i 50-årene fra Russland er bekreftet omkommet etter at båten deres ble funnet kantret vest for Senja i Troms tirsdag kveld.

De russiske fiskerne ble meldt savnet av båtutleieren like etter klokken 19 tirsdag kveld. Det ble satt i gang en større leteaksjon og tre timer senere ble den kantrede båten funnet med baugen i været.

Truet med hagle

En mann i 40-årene er pågrepet etter å ha truet en annen mann med hagle på Oppsal i Oslo tirsdag ettermiddag.

Fornærmede, en mann i 40-årene, skal ha blitt truet i sitt eget hjem, og en hagle ble funnet i umiddelbar nærhet. Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 16. Det ble satt inn både politihelikopter og hundepatruljer.

Sudan-enighet

Protestbevegelsen og militærjuntaen i Sudan er enige om en overgangsperiode på tre år fra dagens makthavere til et sivilt styre og administrasjon.

– Vi ble enige om en overgangsperiode på tre år, sa generalløytnant Yasser al-Atta, medlem av militærrådet som overtok makten i landet da protestbevegelsen 11. april fikk innfridd kravet om president Omar al-Bashirs avgang.

Syria-veikart

USA og Russland er enige om hvordan de kan finne en politisk løsning for krigsherjede Syria, sier Mike Pompeo etter møte president Vladimir Putin.

Pompeo sier etter møtet med Putin at begge land støtter etablering av et råd som skal ha til oppgave å skissere en syrisk forfatning for landet etter krigen.