600: Oddrane kan få selskap på tribunen når serien starter, men totalt blir det ikke lov med flere enn 600 tilskuere. Foto: Trond Teigen/NTB

600 tilskuere kan slippes inn

Regjeringens gjenåpningsplan indikerer at eliteserieklubbene i fotball kan slippe 600 tilskuere inn på tribunene når serien sparkes i gang.

Det fremgikk da statsminister Erna Solberg (H) onsdag presenterte regjeringens fire trinn store plan for hvordan koronatiltakene i tiden som kommer skal lettes på i det norske samfunnet.

Les også
Kom med sjokkbeskjed. Vil reise videre

Tre ganger 200

Fotballen har lagt opp til seriestart i de øverste seriene på herresiden andre helgen i mai. Regjeringens gjenåpningsplan tar høyde for at den planen kan ligge fast.

Les også
Håndballstjerna er glad samboeren er av det tålmodige slaget: – Uten henne hadde det aldri gått

På det først trinnet av gjenåpningsplanen åpner regjeringen for at inntil 200 personer kan delta på arrangementer utendørs hvis publikum sitter på faste tilviste plasser.

Samtidig kan 600 personer, fordelt på tre ulike kohorter, samles på for eksempel fotballtribuner, fastslo statsministeren.

Tre uker

Det er maken til reglene som eliteserieklubbene måtte forholde seg til på slutten av forrige sesong.

Les også
Idrettsprofilen skal bli far. Storebroren gråt gledestårer

På trinn én i gjenåpningsplanen åpnes det samtidig kun for 100 personer på arrangementer innendørs. Dette økes til 200 på trinn to.

Det er lagt opp til tre uker mellom hvert trinn før de innføres.