UTSETTES: Odds Kachi i aksjon mot Strømsgodset. De to klubbene skal møtes i årets seriestart, men Strømsgodset og bl.a. Sandefjord, som Odd spiller mot i andre kamp, ber om at de to første serierundene utsettes. Foto: Tore Meek

Ber om utsettelse, det kan påvirke Odds sesong

Norges Fotballforbund håper å starte Eliteserien i fotball 8. mai. Nå ber seks av klubbene om utsettelse, skriver Romerikes Blad.

Tirsdag sendte LSK, Stabæk, Strømsgodset, Haugesund, Mjøndalen og Sandefjord et forslag til Norges Fotballforbund (NFF) hvor de ber om å få utsatt de to første seriekampene som er berammet til 8.–9. mai og 12. mai.

– Fair play

Alle klubbene befinner seg i områder med de strengeste smitteverntiltakene, såkalt 5A.

Les også
Håndballstjerna er glad samboeren er av det tålmodige slaget: – Uten henne hadde det aldri gått

– Først og fremst er det hensynet til spillernes helse. Vi mener ikke at det blir ivaretatt med kun fire ukers oppkjøring. I tillegg ønsker vi å øke tilsnittet av fair play ved å redusere den negative effekten for klubbene som kommende mandag ikke har kunnet trene på 26 dager, sier LSKs styreleder Moten Kokkim til Romerikes Blad.

Møter Odd

Etter nåværende plan skal Odd møte Strømsgodset og Sandefjord i de to første rundene.

Les også
Idrettsprofilen skal bli far. Storebroren gråt gledestårer

De seks klubbene ber om at deres kamper i de to første serierundene utsettes og at det nåværende oppsettet endres slik at klubbene i de nedstengte områdene møtes innbyrdes også i de tre påfølgende serierundene.

NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn sier til avisen at forbundet vil se på forslaget.

Opprinnelig skulle Eliteserien ha vært sparket i gang 5. april, men planlagt oppstart er nå satt til 8. og 9. mai.