annonse

Bestevennene Dorthe og Andrea spiller NM-finale sammen

FINALEVENNER
FINALEVENNER: FINALEVENNER: Dorthe Groa og Andrea Rønning er endelig på samme lag, og spiller NM-finale i Oslo Spektrum i formiddag. Alle foto: Bjørn Borge (Foto: Bjørn Borge)
NM-finalene

I borrelåsalder debuterte de samtidig på banen, men så gikk karrierene ulike veier. I dag spiller Dorthe og Andrea NM-finale sammen.

  • Bjørn Borge Bjorn.borge@varden.no

Det passet liksom aldri at de to bestevennene kunne spille på samme lag, men foran årets sesong ble det gjenforening for Dorthe Groa og Andrea Rønning – unge og ganske så ufaglærte håndballspillere i Skiens Grane for 13 år siden.

Facebook-knapp kommer her

I dag kan de bli viktige i møtet mellom landets beste juniorer.

– Jeg føler vi har en skikkelig god sjanse. Vi slo Byåsen, lyder påminnelsen fra Dorthe – Herkules-jenta som ble Gjerpen-spiller.

Det ble også Andrea – til slutt. Men veien fra Gulset gikk via Hei, selv om døra også hadde stått åpen i Gjerpen forrige sesong.

LES OGSÅ: – Nyt øyeblikket, jenter

Herkules-navn

De to kunne også spilt sammen i Gulset tidligere, men Groa-navnet sitter i grunnmuren av Herkules, så de to vennene endte aldri på samme bane.

– Gulset var ikke noe for pappa, smiler Dorthe – datter av Hans Ole.

– Men vi var på by- og regionslag sammen, så det er da noe, sier to av Gjerpens 14 finalespillere, og vedgår at det ble mye prat om å gjenforenes.
Inntil sist sommer, ble det med praten. Nå er del to av historien om de to lillesøstrene som ble med på lasset da storesøstrene i sin tid ble trent av mødrene i Grane, i gang.

Og det kan bli en historie verdt å vente på. Gjerpen har imponert såpass at elitejuniorene fra vest er favoritter med forbehold.

– Store deler av Tertnes’ lag er det samme som vi slo i 1. divisjonskampen der borte mot Viking. Det kan gi oss et lite overtak, mener to spillere med tøffhet som fellesnevner på banen.

Noe spesielt

Om tøffheten takler de litt uvanlige omgivelsene, gjenstår å se – men kan bli veldig viktig. Selv om Oslo Spektrum neppe er fullsatt tidlig en mandag formiddag, blir det lett å merke at det er noe helt spesielt på gang.

– Når vi kommer inn og ser den store hallen, blir det sikkert en litt spesiell følelse, tror Dorthe, som aldri vurderte å stå over – uansett hvor ille hennes «Jumper’s knee» skulle bli.

Andrea er tilsynelatende kaldere enn vinteren–uten å være ovenpå.

– Spektrum høres veldig stor ut, men ikke på en skremmende måte. Og jeg tror egentlig ikke dette har gått opp for meg ennå.
 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse