ENGASJERT: VIF-trener Dag Eilev Fagermo var illsint på Viking-spiss Veton Berisha. Men det var sistnevnte som tok siste stikk. Foto: NTB scanpix

Ble kalt «jævla gris» av Fagermo - så senket han VIF

Duellen mellom Veton Berisha og Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson sto i sentrum da Berisha scoret to i Vikings 4-1-seier søndag.

Duellen mellom de to startet i det 43. minutt. Da hadde Henrik Udahl sendt gjestene fra Oslo i ledelsen. Først dundret Berisha, uten å være i nærheten av ball, inn i Klaesson. Viking-kapteinen slapp med skrekken og fikk kun se det gule kortet fra dommer Tore Hansen. Riktignok til store protester fra Vålerenga-leiren.

– Gult kort? Latterlig, kunne man høre trener Dag-Eilev Fagermo rope fra sidelinjen.

Ifølge VG fanget TV-kameraene opp at Fagermo fulgte opp med å kalle Viking-spissen for «jævla gris».

– Jeg toucher han jo - det er det ikke tvil om. Jeg trekker meg jo litt, men du kan kanskje gi oransje kort på den, erkjente Berisha i intervju med Discovery+ om situasjonen med VIF-keeperen.

Tre minutter på overtid i omgangen satte Berisha inn utligningen etter at Klaesson måtte gi en retur på Zlatko Tripics innlegg.

Og duellen mellom Berisha og Klaesson endte ikke i pausen. Ti minutter etter sidebytte ble nemlig Berisha felt av Klaesson. Viking-kapteinen satte selv straffen velplassert ned i venstre hjørne, og kampen var dermed snudd.

Berisha var også involvert i 3-1-målet. Han serverte Samúel Fridjónsson, som fra like utenfor 16-meteren smelte ballen utakbart forbi Klaesson. I det 90. minutt serverte Berisha igjen, denne gang til Shayne Pattynama som sikret 4-1.

Viking hoppet med seieren over Vålerenga på tabellen. Lagene er på 5.- og 6.-plass, fire og fem poeng bak serieleder Bodø/Glimt.

(©NTB)