VENT: Gulset er blant de lagene som har hatt mye å fire de siste årene, men om myndighetene sier ja til breddestart, blir det neppe før i september. Foto: Privat

Breddefotballen i Telemark: Et ja betyr ikke umiddelbart avspark

10. august er neste håp for breddefotballen. I fotballkretsen ser man for seg at kalenderen viser september før det eventuelt kan spilles kamper.

NFF Telemarks daglige leder, Gaute Brovold, er like spent som alle andre når det gjelder helsemyndighetenes avgjørelse om en drøy uke.

Samtidig understreker han at klubbene må fortsette å ta ansvar for å følge gjeldende retningslinjer for smittevern, og Brovold legger til at et eventuelt grønt lys for breddefotball ikke umiddelbart betyr kamper.

1. september?

– Blir det et ja fra myndighetene 10. august, er det neppe realistisk å få i gang kamper før 1. september. Man vil trenge resten av august til å trene og forberede seg skikkelig, sier Brovold, som tar for gitt at alle følger reglene som gjelder til enhver tid.

Les også
Vil ikke spille for andre norske klubber

Varden har tidligere omtalt trenere som har bekreftet at det trenes mer enn det som har vært lov.

– Vi må fortsatt være tålmodige. Situasjonen er ekstrem, og det er kjempeviktig at klubber har kontroll og følger reglene. Ellers ødelegger vi bare for oss selv, sier den daglige lederen.

– Ingen har kontroll

NFF Telemark kom ut som en av taperne da TV 2 nylig presenterte en oversikt over lag som har blitt borte i de forskjellige kretsens under koronatiden.

Brovold er usikker på de fakta som lå bak tallene.

Les også
«Kickstarter» sesongen på Stridsklev

– Alle svarte ikke på undersøkelsen, og det ble lagt ulike kriterier til grunn for å sammenligne med tidligere. Jeg tror sannheten er at ingen har full kontroll her og nå, og det inkluderer mange klubber der man også venter på oppstart etter ferien.

– Forberedt på alt

– Hva hvis en oppstart blir ytterligere utsatt?

– Vi må være forberedt på alt. Dukker det opp en ny smittetopp, kanskje som en følge av at folk har vært ute og reist eller den gjenåpningen som har vært, kan ting bli lukket igjen. Det må vi bare forholde oss til, og gjøre alt vi kan for å følge reglene, svarer Brovold, som gleder seg til én ting.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Gratis moro og kjendisbesøk

– Ja, det skal bli veldig fint å få barne- og ungdomsfotballen i gang i august. Den aktiviteten har vært savnet av veldig mange. Husk å sjekke reglementet for å arrangere og delta, oppfordrer kretsens mann.