Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) under pressekonferansen om koronasituasjonen i marmorhallen.Foto: Terje Bendiksby / NTB

Breddeidretten utendørs åpner igjen – regjeringen åpner for kontakttrening

Utendørs idrettsaktiviteter kan gjennomføres som normalt, har regjeringen bestemt. Innendørs anbefales en gruppestørrelse på 20 personer.

Det meldte regjeringen på torsdagens pressekonferanse.

Aktivitet innendørs kan gjennomføres med kontakt der det er nødvendig for barn og unge under 20 år. Arrangementer for barn og unge kan nå også gjennomføres innendørs med deltakere fra ulike steder.

Tiltakene

Dette er de nye tiltakene for idretten, gjeldende fra natt til 14. januar 2022:

* For barn og unge under 20 år kan idrettsaktiviteter gjennomføres som normalt.

* Anbefalt gruppestørrelse innendørs er omtrent 20 personer eller etter klasse/kohort.

* Aktivitet innendørs kan gjennomføres med kontakt der det er nødvendig (som f.eks i håndball)

* For voksne over 20 år er det innendørs anbefalt maksimalt 20 personer og en meters avstand.

* Utendørs kan voksne utøve aktivitet som normalt, med kontakt der det er nødvendig (f.eks fotball).

* Toppidrett kan gjennomføres som normalt, med smitteverntilbak

* Definisjonen for toppidrett utvides til igjen å gjelde nivå to i håndball og ishockey og ned til nivå 3 for fotball for herrer.

* Dette åpner for igangsetting av en rekke kamper i seriespillet i idretter som håndball og ishockey.

Kan spille kamp

For individuelle idretter anbefales det å begrense størrelsen på konkurransene. Lagidretter anbefales fortsatt å vente med turneringer, større stevner og cuper. Men det åpnes opp for mer aktivitet.

– Det betyr for eksempel at håndballaget kan spille kamp, og at korpset kan ha konsert, sier kulturminister Anette Trettebergstuen.

– Utendørs er det ingen avstandsbegrensninger, og man kan nå gjennomføre for eksempel cuper, turneringer, skirenn, konserter og forestillinger som samler barn og unge fra ulike steder, fortsetter Trettebergstuen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En meters avstand

Voksne over 20 år får ikke like store lettelser. Der vil det fortsatt være en anbefalt grense på 20 personer og det skal holdes en meters avstand innendørs. Utendørs er det ingen bergrensinger.

Toppidrett kan gjennomføres som normalt med smitteverntiltak. Regjeringen har dessuten tilbakestilt definisjonen på toppidrett, slik at nivåene under eliteseriene i for eksempel håndball, ishockey og fotball kan gjennomføres slik som i 2020.

Trettebergstuen vil også vurdere å tilpasse antallsbegrensningene bedre til størrelsen på lokalet.

– Målet er at for eksempel store konsertarenaer og ishockeyhaller kan slippe inn flere. Vi håper dette er klart allerede neste uke, avslutter Trettebergstuen.

Endringene gjelder fra og med midnatt natt til fredag 14. januar. Tiltakene gjelder inntil videre i fire uker, med ny vurdering 1. februar.

(©NTB)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Statsminister Jonas Gahr Støre under torsdagens pressekonferanse.Foto: Terje Bendiksby / NTB