annonse

Brodd ville kaste ut 2.-lagene. Nå blir det ny vurdering

Blir vurdert igjen
Blir vurdert igjen: Tobias Lauritsen (til høyre) scoret 14 mål for Odds 2.-lag og var en viktig faktor til at laget holdt seg i 2. divisjon i fjor. Telemarkslaget er det eneste med et 2.-lag i 2. divisjon etter at Stabæk og Vålerengas 2.-lag rykket ned. Molde er en av 20 klubber med 2.-lag i 3. divisjon. (Foto: Trond Reidar Teigen, NTB Scanpix)

Det blir ny utredning om 2.-lag i seriesystemet.

Tom Arne Borgersen

Fotballtinget har vedtatt å sette ned et utvalg som skal gjøre en ny utredning om lavere rangerte lag i seriesystemet fram mot neste ting.

Debatten om 2.-lag i fotball er stadig oppe til diskusjon i norsk fotball. Sist høst blusset diskusjonen om egne 2.-lagsserier opp igjen. En sentral årsak er at hele 20 av 84 lag i årets 3. divisjon er 2.-lag.

LES OGSÅ: Nå blir det vanskeligere å rykke opp

Brodd Fotballklubb i Stavanger hadde fremmet et forslag om å utelukke 2.-lagene fra det ordinære seriesystemet.

På forbundstinget valgte klubben å endre forslaget. Stavanger-klubben ønsket heller at det skal settes ned et utvalg som skal ta stilling til 2.-lagene i seriesystemet fram mot neste års ting.

LES OGSÅ: Trenerprofil vil ha 2.-lagene ut av serien

Endringsforslaget ble vedtatt med 167 mot 41 stemmer.

Også i 2012 ble det nedsatt et utvalg som vurderte 2.-lagenes posisjon. Innstillingen ble levert til tinget i 2014. Forbundstinget støttet da utvalgets konklusjon om 2.-lagene har en plass i det ordinære seriesystemet. (NTB)

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.