SLUTT: Vidar Halvorsen avslutter samarbeidet med Gjerpen. 48-åringene har trent målvaktene i fem sesonger. Foto: Tom Arne Borgersen

Da Vidar sluttet i jobben, ble han overøst med meldinger fra jentene: – Det er det verste jeg har gjort, men det er riktig

Vidar Halvorsen (48) har sagt fra til Gjerpen at han slutter som keepertrener. – Det er kanskje det verste og vanskeligste jeg har gjort.

Keepertreneren, håndballdommeren, fotball- og håndballspilleren Vidar Halvorsen har bestemt seg for å kutte ut som trener, dommer og spiller.

Bråstopp

– Det ble bråstopp, og jeg må tenke på meg selv og familien. Jeg har alltid gitt hundre prosent, alltid og overalt. Det fører med seg at man hele tiden har dårlig samvittighet for et eller annet. Derfor er det riktig at jeg prioriterer tiden min, sier han om avgjørelsen som var hard å ta.

Les også
Matchet elitelag

– Jeg har brukt mye tid på den, og gruet meg veldig til å si fra til jentene i Gjerpen.

Det gjorde 48-åringen tidligere denne uken. Det ble et følelsesmessig tøft farvel. I etterkant rant det inn med hyggelige meldinger.

– Det har tikket inn med meldinger fra jentene, og det kom noen tårer da. På en måte er det godt at de synes det er synd jeg slutter. Da har jeg gjort noe riktig, sier han.

Keepertreneren har vært muntrasjonsråd for gjengen, gjort masse for det sosiale og innrømmer gjerne at det blir nesten som en sorgprosess å si fra seg jobben som trener i Gjerpen.

Raket i hagen

– Jeg vil tippe at det blir enda verre enn det er nå. De siste ettermiddagene har jeg hatt fri, og det er det mange år siden jeg hadde sist. Det har vært deilig. Jeg og samboeren min brukte gårsdagen til å rake i hagen sammen, det var fint og samboeren var fornøyd, sier han.

Les også
«Jeg elsker at sønnen min er så god i idrett»

Først sluttet han med å spille håndball, deretter fotball og nå avslutter han et fem års kapittel som målvakttrener i Gjerpen.

KEEPERE: Keepertrener Vidar Halvorsen sammen med to av de tre, Julie Tovslid og Kamilla Røed. Foto: Bjørn Borge

– Det har vært fem utrolig fine år, så det er «no hard feelings» rundt avgangen. Det var rett og slett tid for å prioritere annerledes, sier han som har hatt åtte trenere og assistenttrenere ved sin side i skiensklubben siden 2016.

Les også
Gjerpen vant stort, men snakker ikke om opprykk – ennå

Han mener at hans tidsbruk med idretten og jobben, så er det familien det har gått mest utover.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er litt sånn at jeg har kjørt kroppen min knallhardt, og jeg er et ja-menneske. Å ha dårlig samvittighet tærer på, og det tærer også på å ha satt familien min bakerst. Det er de jeg har skoftet mest. Der har jeg hatt dårlig samvittighet i 30 år, men er en person som lever i nuet. Jeg har kanskje ikke evnet å se konsekvensene av det. Jeg har vært med på alt, men idrett har vært viktig for meg i alle disse årene, sier en åpenhjertig 48-åring.

Råkjør av egen kropp

Han mener at han har drevet råkjør av egen kropp.

– Det de færreste vet er at jeg hadde mitt første hjerteinfarkt da jeg var 38 år, og det er nødvendig å lytte til kroppen. Folk sa at jeg måtte roe meg ned, men da har jeg ikke hørt på dem. Nå har jeg begynt med det, legger han til.

Les også
Nå er denne tomta solgt. Gikk for flere millioner over takst

Han driver tre restauranter, i Skien, Porsgrunn og Larvik, som han har drevet samtidig med alt det andre. Det ble til slutt for mye.

– Nå prioriterer jeg familien. I tillegg har jeg lyst til å være med på eventyret her på jobben, sier Burglar-sjefen.

At han ble målvakttrener i Gjerpen skjedde ved en tilfeldighet, men gode skussmål fra flere ga ham muligheten i skiensklubben.

Annick Lipman var en av keeperne Vidar Halvorsen har jobbet mye med. Hun endte opp som eliteseriens beste keeper - etter at hun dro til Byåsen - og er verdensmester med Nederland. Foto: Bjørn Borge

Verdensmester

– Jeg har hatt det fantastisk gjennom alle år, sier han som til og med har trent en verdensmester.

– Det er mye jeg er stolt av, blant annet å få fart på karrieren til Annick Lipman. Hun ble årets målvakt sist sesong, og ble verdensmester også, smiler han.

48-åringen vet at det kommer til å gjøre vondt fremover, at han trolig vil få abstinenser.

– Den får jeg bare ta, men alle broer er ikke brent fordi jeg nå sier stopp. Det kan hende jeg kommer til å hjelpe en og annen gang, avslutter ja-mennesket Vidar Halvorsen.