Ole Radenbach i Borussia Dortmunds norske supporterklubb mener de tyskerne er mer høylytte enn farlige.
Ole Radenbach i Borussia Dortmunds norske supporterklubb mener de tyskerne er mer høylytte enn farlige. Foto: FOTO: PRIVAT/SCANPIX

– De er mange og høylytte, men egentlig ganske snille

Nesten 3000 tyske supportere er ventet til Skien til uka da Odd skal møte den tyske storklubben Borussia Dortmund. Supporterleder forventer at klubbens supportere gjør som de pleier på borteturer. Skaper liv i byen.

Presidenten i Borussia Dortmunds norske supporterklubb, Ole Radenbach, har hatt travle dager etter at Dortmund ble trukket mot Odd i Europaligaen.

– Det har vært utrolig hektisk etter at det ble kjent at Dortmund skal spille i Norge igjen. Det har vært fullt kjør med telefoner, tekstmeldinger, meldinger på Facebook og epost-henvendelser. Det er naturligvis mange som vil få med seg denne kampen, sier Radenbach.

Håper på billetter

Den norske supporterklubben, BVB Supporters Norwegen, ble startet opp i 2010 og teller i dag cirka 80 betalende medlemmer. På supporterklubbens Facebook-side er det rundt 350 medlemmer.

LES OGSÅ: Tar Odd på alvor

– Det er en del som har meldt seg inn i supporterklubben de siste dagene, men vi kan nok ikke hjelpe alle. Da bortesupporterne først fikk tildelt 600 billetter til kampen, fikk vi beskjed fra klubben om at supporterklubbene rundt om i verden ikke ville få tildelt noen billetter. De har en rangordning hvor klubbens egne ultrasgrupperinger får tildelt billetter først, men nå som billettantallet har steget til 2.200 har vi et håp om å få noen, sier Radenbach.

Skaper liv

Med 80.000 høylytte supportere på hver eneste hjemmekamp, kan det virke skremmende for norske supportere som er vant med kamper som samler knapt en tiendel av tilskuerantallet, å reise til kamp i Dortmund. Men Radenbach mener at Dortmund-supporterne er et positivt folkeslag.

– Etter spørsmål om billetter er nok spørsmålet om trygghet for norske supportere både i Skien og Tyskland det jeg har fått flest henvendelser om. Vi er mange, men vi er greie. Det kan se litt vilt ut når fansen setter i gang med sanger og tifoer, men mitt inntrykk er at Dortmund-fansen er mest opptatt av å skape liv på de stedene de kommer og selvfølgelig støtte sitt lag, sier Radenbach.

Trygt for Odd-supporterne

Han har selv vært på mange Dortmund-kamper både i Tyskland og andre europeiske land. Uten at han har noen dårlige opplevelser.

LES OGSÅ: Odd vs. Dortmund - kontrastenes kamp

– Jeg har ikke opplevd noe negativt med Dortmund-supportere verken i Dortmund eller på bortekamper i Tyskland eller i andre europeiske land. Det er nok alltid en liten gruppe med casuals i alle store klubber. Hvis du er ute etter bråk, så finner du det sikkert. Men jeg vil si at det er helt trygt for Odd-supporterne å reise på bortekampen. Og det er helt trygt for både voksne og barn å dra på kampen i Skien også, sier Radenbach.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tror på 800 uten billett

Bortefansen er tildelt 2.200 billetter til kampen i Skien. Radenbach tror at det vil komme vesentlig flere tyske fans til byen enn antall billetter som er tildelt.

LES OGSÅ: Slik skaffer du deg billett til Odd-Dortmund

– 700-800 supportere, som i utgangspunktet ikke har billett, vil nok dukke opp. Dortmund-fansen er kjent for å følge laget sitt rundt om i Europa i tykt og tynt. Samtidig tror jeg det er litt todelt at de skal møte Odd. Norge er et dyrt land å reise til, men samtidig er ikke selve reisen så lang fra Dortmund, sier Radenbach.

Gult og sort

Med 3.000 tyskere på besøk lover han uansett at de kommer til, bokstavelig talt, å sette farge på Skien og Skagerak arena.

– De kommer til å farge byen gul og sort. Jeg kan love at det blir feststemning når Dortmund-supporterne kommer til byen, sier Radenbach.