VIL STØTTE: Koronaviruset har gitt Oddrane en ufrivillig pause fra tribunene. Nå vil de støtte klubben økonomisk i en vanskelig tid. Foto: NTB Scanpix

«De har vært der for oss i vanskelige tider. Nå skal vi være der for dem»

Slik vil Oddrane hjelpe både Odd, vanskeligstilte og korona-heltene i helsevesenet.

Korona-viruset skaper store økonomiske utfordringer for samfunnet, og idretten er intet unntak.

Med utsatte fotballserier, må også klubber på det høyeste nivået permittere ansatte og spillere. Deriblant Odd. Torsdag gikk supporterklubben Oddrane dermed til det skrittet å starte en innsamlingsaksjon for å hjelpe klubben sin,

– Vi har valgt å gjøre dette på grunn av den økonomiske situasjonen i klubben. Økonomien er sterkt presset, og med utsatt seriestart mister Odd forventede inntekter i millionklassen. Det er en alvorlig situasjon, sier styremedlem i Oddrane, Alexander Almvik.

Skal gi bort sesongkort

Innsamlingsaksjonen foregår på nettstedet Spleis. Oddrane har valgt en løsning som vil komme flere enn Odd til gode.

– Vi har et sterkt ønske om at dette skal bidra til at vi får flere vinnere. Så det som vil bli gjort er at pengene som samles inn vil bli brukt på å kjøpe sesongkort hos Odd. På den måten er det Odd som får pengene. Men disse sesongkortene vil deretter bli delt ut til vanskeligstilte, for eksempel permitterte, og helsearbeidere som legger ned en voldsom innsats i disse tider. De fortjener en ekstra påskjønnelse og en oppmuntring, sier Almvik.

BLODFAN: Alexander Almvik, styremedlem i Oddrane, følger og støtter klubben i tykt og tynt.

Håper på en halv million

Målet for den 14 dager lange innsamlingen er satt til 500.000 kroner. Almvik vet ikke om det er oppnåelig, men håper så mange som mulig Odd-supportere bidrar med det de kan.

– Oddrane har gitt 5.000 kroner for å få ting i gang, og så har vi bestemt at for hvert nytt medlem vi får i løpet av disse 14 dagene gir vi 50 kroner ekstra til aksjonen. Ingen beløp er for små eller for store, så vi håper folk vil støtte, sier Almvik som sier at noe av inspirasjon bak innsamlingsaksjonen kommer fra andre supporterklubber i Norge, som har gjort lignende tiltak for sine klubber.

Fikk hjelp – gir tilbake

Han synes det er trist å se at klubben må permittere ansatte, men mener det «bare skulle mangle» om ikke supporterklubben skulle forsøke å hjelpe i en slik situasjon.

– De gangene Oddrane har slitt økonomisk, har Odd vært der for oss. Nå skal vi være der for dem. Dette er en gjenytelse. En «takk» fra oss, sier Almvik.

Håndlykken: – Dette varmer

Daglig leder i Odd, Einar Håndlykken, setter stor pris på tiltaket.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette varmer og viser at Odd er en familie som står sammen når det røyner på. Og så liker jeg at de har funnet en måte å hjelpe Odd samtidig som folk som fortjener det, får komme på kamp, sier Håndlykken.

TAKKNEMLIG: Einar Håndlykken er glad for Oddranes støtte. Foto: Pål Lundsholt