Ronny Deila har fått en tøff start i MLS, men kunne glede seg over en sterk seier over Toronto FC. Foto: Stephen M. Dowell / Orlando Sentinel via AP / NTB scanpix

Deila og New York videre på overbevisende vis: – En fantastisk seier

Ronny Deila fikk se sitt New York City FC avansere i «MLS is Back-turneringen» med 3-1-seier over Toronto FC. Den norske treneren tror de kan gå hele veien.

Med 3-1 og plass i kvartfinalen var det en stolt Ronny Deila som møtte opp på pressekonferansen etter den sterke seieren.

– Vi fortjente å vinne, vi hadde flere sjanser enn Toronto. Dette var en fantastisk seier og jeg er veldig stolt av gutta, sa Deila gjennom sitt New York City FC-munnbind.

Deilas menn kvalifiserte seg til sluttspillet i «MLS is Back-turneringen» med knappest mulig margin, men viste at de har noe å gjøre i sluttspillet allerede tidlig i kampen natt til mandag norsk tid.

Maxi Moralez og lagkameratene i New York City FC jubler over scoring og avansement mot Toronto FC. Foto: John Raoux / AP / NTB scanpix

Frekk pasning

Allerede før det var spilt fem minutter tok laget ledelsen da svenske Anton Tinnerholm spilte fri Jesus Medina med en frekk stikker. Medina klinte til med venstrefoten og Deila kunne juble for en tidlig ledelse.

Ledelsen sto seg til pause, men det var Deilas lag som styrte kampen og Medina kunne fort bli tomålsscorer etter 34 minutter, men flere mål kom først i 2. omgang.

Ti minutter etter hvilen smalt Valentin Castellanos inn 2-0 og ti minutter før slutt kunne innbytter Maxi Moralez sikre seieren med sin 3-0-scoring etter et flott angrep. Da betydde det lite at Patrick Mullins reduserte til 1-3 på tampen.

Brasilianske Heber kunne lagt på til 4-1 på overtid men chippen alene med keeper traff tverrligger.

Kvartfinale

Seieren gjør at Deila kan glede seg over plass i kvartfinalen, der laget hans skal møte vinneren av åttedelsfinalen mellom Portland Timbers og FC Cincinnati.

– I dag var det en fantastisk lagånd, organisering og disiplin. Gutta ville virkelig vinne og hvis vi har det i bunn hver kamp kan vi kjempe om titler, sa Deila.

Kvartfinalen til New York City FC spilles 1. august. Da håper Deila at målscorer Maxi Moralez begynner å bli klar til å spille flere minutter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Han var ikke 100 prosent før kampen og jeg bruker ikke spillere som ikke er 100 prosent klare. Han nærmer seg og er en veldig viktig spiller for oss.

(©NTB)