Statsminister Erna Solberg (H) kom med positive nyheter for barne- og ungdomsidretten. Her avbildet i et aktivt øyeblikk i fjor høst. Foto: Vidar Ruud/NTB

Dette er korona-nyhetene for idretten

Mens det lettes for tiltak og anbefalinger i barne- og ungdomsidretten, blir det innstramminger for toppidretten.

Det har regjeringen bestemt, og statsminister Erna Soberg orienterte om dette for Stortinget mandag.

Dette ble redegjort for:

1. Tillatt med fritidsaktiviteter inne og ute for alle under 20 år

Barn og unge under 20 kan trene og delta i fritidsaktiviteter som normalt, både ute og inne, sier statsminister Erna Solberg (H).

– De kan også unntas anbefalingen om 1 meters avstand når det er nødvendig i utøvelsen av aktivitet, sa Solberg da hun redegjorde om koronahåndteringen for Stortinget mandag.

Ordinær treningsaktivitet internt i lag, klubber og foreninger kan derfor gjennomføres.

– Men kamper, cuper og stevner, også for barn og unge må fortsatt utsettes. For voksne videreføres anbefalingen om ikke å drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan det trenes, dersom det er mulig å holde god avstand, sa Solberg videre.

Toppidretten anbefales å utsette alt seriespill i to uker.

2. Regjeringen anbefaler stans i alt seriespill i toppidretten i to uker

Regjeringen vil ha stans i alt av seriespill i toppidretten de to neste ukene. Barn og unge under 20 år kan delta som normalt.

Det opplyste statsminister Erna Solberg i Stortinget mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Norges idrettsforbund bes om å koordinere dette med særforbundene, sa statsministeren.

I tillegg til anbefalingen om stans har FHI og Helsedirektoratet anbefalt at antallet idrettsutøvere som er omfattet av unntaksregelen, begrenses. Det er foreløpig ikke kjent hvordan regjeringen vil respondere på denne anbefalingen.

For voksne videreføres anbefalingen om ikke å drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne trene dersom det er mulig å holde god avstand.

Barn og unge under 20 år kan trene og delta i fritidsaktiviteter som normalt, ute og inne. De kan også bli unntatt anbefalingen om 1 meters avstand når det er nødvendig. Men kamper, cuper, stevner og lignende må fortsatt utsettes.