Sykle til jobben: Britt Karlsen, Fabian Heyerdahl og Ragnhild Lien ved Borgestadklinikken skal være med på «sykle til jobben-aksjonen». Foto: Tom Arne Borgersen

Disse er blant landets heldigste

Sykle til jobben-aksjonen er like om hjørnet, og denne gjengen får det gratis. Dermed er de blant landets heldigste.

Britt Karlsen, Fabian Heyerdahl og Ragnhild Lien er alle ansatt ved Blå Kors Borgestadklinikken, som er en gjenganger i Sykle til jobben-aksjonen. De gleder seg til å komme i gang med aksjonen, som starter 20. april.

Til sammen er det ti ansatte som hittil har meldt seg på, men målet er å nå samme antall som sist år. Da var tjue med.

Les også
Klarer ikke å slutte: Terje (54) har fått fram talenter i over 30 år

– Vi kommer til å informere og motivere våre ansatte til å bli med på dette, sier Ragnhild Lien som er personal og kvalitetsleder på Borgestadklinikken.

Sponses

Bypakka sponser påmeldingsavgiften for alle i Skien, Porsgrunn og Siljan. Dermed er trioen ved Borgestadklinikken av det heldige slaget. Kragerø og Notodden kommuner gjør også det samme for sine innbyggere. På landsbasis er det drøyt 40 kommuner som sponser aksjonen.

– Sykle til jobben er en årlig kampanje med mål om å få flest mulig i aktivitet. Kampanjeperioden er fra 20. april til 18. juni. Dette er en lavterskel, sosial, miljøvennlig, unik og morsom konkurranse, skrives det på sykletiljobben.no.

Les også
Bendik ga opp drømmen. Nå satser han i et selskap som omsetter for milliarder

Deltakerne registrerer sin fysiske aktivitet, men det er ikke bare sykling som gjelder. Du kan registrere aktiviteten både til og fra jobb, i tillegg til fysisk aktivitet på fritiden.

– Borgestadklinikken er miljøfyrtårnsertifisert, og da passer det bra med en slik aksjon. Sykle til jobben ligger inne i årshjulet vårt, og aksjonen er et av tiltakene for våre ansatte. Ved å motivere til aktivitet blant de ansatte, kan det gi effekt på arbeidsmiljøet, arbeidsgleden og kanskje også påvirke sykefraværet, sier Lien.

Ble med planen

I fjor hadde Borgestadklinikkens ansatte planer om å etablere en turgruppe, og skulle starte rett før koronaen slo til.

– Det ble med planene, sier Britt Karlsen som har vært med på aksjonen flere ganger.

Les også
Kristina (21) ble sett på som useriøs: – Noe riktig må jeg uansett ha gjort

Aksjonen går ut på å være aktiv, og man registrerer aktivitet som gir poeng.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Man får ett poeng for 30 minutter med aktivitet, to poeng for én time og tre for halvannen times aktivitet. I tillegg gis det ekstrapoeng for å være aktiv til jobben. I år er det ikke alle som har en reisevei til jobben, så trening hjemme er også med i år, sier Thomas Stornes i Bedriftsidretten i Telemark.

I fjor deltok 30.000 i sykle til jobben-aksjonen.