Seriespill i senior breddefotball utsettes til neste år etter at det fortsatt ikke er åpnet for normal trening for alle. Det kan føre til stort frafall blant spillere, frykter Divisjonsforeningen. Foto: Carina Johansen / NTB

Divisjonsforeningen kritisk til myndighetene: – Føler at fotballen har gjort ting riktig

Divisjonsforeningen frykter frafall av spillere etter at breddefotballens seriespill i år ble avlyst. Styreleder Kari Lindevik er skuffet over myndighetene.

Lindevik mener det var en trist dag for norsk fotball da Norges Fotballforbund (NFF) torsdag besluttet å utsette seriespill i senior breddefotball til neste år. Det skjer etter at regjeringen fortsatt ikke har åpnet for normal trening for alle.

Les også
Norges Fotballforbund avlyser sesongen for breddefotballen

– Jeg føler at fotballen har gjort ting riktig hele veien og fulgt de reglene som er gitt. At man da ikke skal bli premiert med at de nivåene som nå står for tur skal få et endelig svar, sier Lindevik til NTB.

Hun trekker fram regjeringens pressekonferanse med kulturminister Abid Raja og helseminister Bent Høie onsdag. Der fikk toppfotballen unntak fra covid-19-forskriften slik at viktige kamper kan spilles som oppsatt, men breddefotballen ble ikke nevnt med et eneste ord.

– Det synes jeg er utrolig skuffende. Når myndighetene vet hvor viktig det er for både ledere, spillere, trenere og frivillige å få et svar, og ikke blir vist den respekten.

Vent og se

Hun mener det kan se ut som om myndighetene allerede i juni hadde bestemt seg for at de ikke skulle åpne for bredden, men at det i sommer ble et voldsomt press for at bredden måtte åpnes

– Så tror jeg de hadde et håp om å åpne, men så skjer smitteoppblomstringen slik at de velger ikke å gjøre det. Jeg har stor respekt for smitte og sykdom, men det handler om å gi et klart svar, sier Lindevik, som mener at bredden så langt kun har fått høre at de må vente og se hva som skjer.

Les også
– Håpet har blitt knust så mange ganger, at vi regnet med det

– Vi måtte vente til 1. juli, vi måtte vente til 10. august og 1. september. Deretter var det medio september, og nå må vi vente til oktober. Så jeg var veldig skuffet i går da bredden ikke ble nevnt med et eneste ord.

Frykter frafall

Slik smittesituasjonen er nå, er det ingen forståelse?

– Jeg kan forstå det, men samtidig fikk vi indikasjoner i går kveld (onsdag) på at det er situasjonen i Bergen som nå gjør at det har blitt stopp. Vi har fått indikasjoner på at når de har fått kontroll og evaluert situasjonen, så vil de se på muligheten for kontakttrening, sier styrelederen.

At breddefotballen nå blir utsatt gjør at Lindevik frykter for frafall av spillere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er det man frykter aller mest. Også blir det veldig spennende å se om vi får lov til å komme i gang på denne siden av nyttår, og hva som skjer inn mot 2021, sier hun.

– Jeg tror det har vært et så langt opphold at det kan spille inn mot 2021 også. Derfor må fokuset i fotballen være å få i gang kontakttreningen, så man kan se at vi etterlever reglene og ikke er med på å spre smitte, slik at vi kan få lov til å starte som normalt i 2021.

(NTB)