TOPPHELG: Tom Erik Solberg kjørte inn veldig mye penger denne helgen. Her sammen med oppasser og treer Øystein Tjomsland etter kriterieseieren med Tangen Bork. Foto: Hesteguiden.com

Drømmehelg for Tom Erik – kjørte inn over 2,5 millioner kroner

Tom Erik Solberg hadde en stor helg på Bjerke. Fire seirer og mange fine plasseringer ga mye cash tilbake til hesteeierne.

45-åringen fra Skien er kjent for å være en av landets beste kusker, noe han beviste i helgen. Lørdag vant han to løp innenfor V75-rammen med seieren i Hoppe-kriteriet med Porsgrunnshesten Føynland Anna som høydepunktet. Bak eierpseudonymet Stall Am Sweden AB skjuler seg Gisle Amundsen, hans bror Petter og far Ragnar, samt kameraten Geir Strømsvaag. 500.000 kroner var førstepremien i det tradisjonsrike løpet.

Dessuten slo Solberg til med V75-seier bak Stathelle-hesten Sundby Søss. Det ga 50.000 inn på kontoen til Berit og Øystein Garstad. Med øvrige premier lørdag kjørte toppkusken inn 747.500 kroner.

Kjempedag

Søndagen ble pengemessig enda bedre. Og det begynte på beste måte da Solberg vant kriteriet for kaldblods med Tangen Bork. Hesten trenes av Øystein Tjomsland og eies av Nils Munkhaugen fra Melhus. Førstepremien i løpet var 500.000 kroner.

– Å vinne et klasseløp for Nils Munkhaugen er utrolig stort og ikke minst morsomt. Spesielt fordi Nils og jeg har et så godt samarbeid, noe vi har hatt i mange år. Han har vist meg stor tillit, og derfor er det veldig moro at jeg kunne vinne dette storløpet med Tangen Bork for ham i dag.

Munkhaugens fikk også med seg en flott tredjeplass i Derby med Te Amo Corazon. Det ga nye 420.000 inn på kontoen til hardtsatsende Munkhaugen.

– Hesten travet et veldig bra løp, og avsluttet utrolig fint. Når Øystein Tjomsland får jobbet med denne hesten en vinter til tror jeg det blir en utrolig god hest. At også denne hesten gjorde det bra synes jeg er gøy, for det var en hest jeg selv ropte inn på auksjon for Munkhaugen for to år siden.

Solberg vant også Per Ulvens Æresløp med skienseide Royal Baby. Hoppa eies av Morten Andersen og Frank Dewey, og de fikk 75.000 kroner for innsatsen.

Solberg ble dessuten toer i Derby for kaldblods bak Havglimt, det ga 750.000 kroner i kassa. I tillegg kjørte han Chocolate Box inn til fjerde i kriteriet for varmblods med 150.000 inn på kontoen. Totalt kjørte Klosterskogen-treneren inn 2.659.500 kroner til hesteeierne denne helgen.

Gode innsatser

Et par telemarkshester sto for flotte innsatser i klasseløpene. Fra sisteplass runden igjen sto Henry Rorgemoens Custom Cheval for en knallsterk sisterunde. Det ga annen verdt 375.000 kroner.

I kaldblodsderbyet fikk Voje Piril endelig vist at han er blant landets beste fireåringer. Etter en god styring fra kusken Lars Anvar Kolles side ble hesten tredje verdt 450.000 kroner. Team Øverdal fra Drangedal eier den flotte fireåringen.