Flere medier skriver at Godset-trener Henrik Pedersen har kommet med rasistiske bemerkninger overfor enkeltpersoner innad i klubben. Treneren avviser påstandene. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Eliteserien-trener undersøkes av egen klubb: Skal ha kommet med rasistiske uttalelser

Flere medier skriver at Godset-trener Henrik Pedersen har kommet med rasistiske bemerkninger overfor enkeltpersoner i klubben. Treneren avviser påstandene.

Ifølge Eurosport har den uønskede oppførselen til den danske treneren ført til flere møter internt der klubben har måttet ta stilling til hvordan de skal håndtere situasjonen.

Møtene skal ha skjedd den siste tiden, ifølge flere medier. NTB er også kjent med dette.

Det er ikke kjent hva de konkrete tilfellene går ut på eller hvilke personer i Strømsgodset som skal være utsatt for bemerkningene.

Fredag kveld skriver Godset følgende på sine hjemmesider:

– Ledelsen i Strømsgodset ble nylig gjort kjent med påstander om at hovedtrener Henrik Pedersen i enkelte sammenhenger skal ha brukt ord som kan oppfattes som rasistiske. Klubben har i denne perioden iverksatt en intern utredning og er nå i prosess med å innhente opplysninger.

– Strømsgodset som arbeidsgiver har et ansvar for å ivareta rettighetene til de involverte parter. Dette er en krevende sak som vi tar på største alvor, skriver de videre.

– Henrik Pedersen tilbakeviser beskyldningene som er rettet mot ham i mediene.

NTB har kontaktet Pedersen, men har ikke fått svar.

(©NTB)