HERKULES: Eliteserieprofilen Kenny Ekman tar over Herkules. Foto: Alexander Nupen

Eliteserieprofil blir ny trener for Herkules

Ble kåret til årets publikumsfavoritt i 2015.

Svenske Kenny Ekman ble hentet til ØIF Arendal i 2011. Der spilte han fram til i fjor. Forrige sesong spilte han nok en gang for Gautestad. Da i Runar i Sandefjord.

Nå er strekspilleren ansatt som ny trener for Herkules håndball i 2. divisjon.

Historie og ildsjel

Da trenertilbudet dukket opp tok det ikke lang tid før han bestemte seg.

– Det er spennende. Jeg har alltid drømt om å bli trener, og dette kom som en gyllen mulighet.

– Er det dermed bra å starte i 2. divisjon?

– Ja, det synes jeg. Nivået er bra, og det er en fin blanding av unge og litt mer rutinerte spillere. Det gleder jeg meg til.

Les også
Ny dato: Holder idrettshallene fortsatt stengt i lang tid

– Hva vet du om Herkules fra før av?

– At de har en ungdomsavdeling med flere gode spillere. At det er en klubb som ønsker å bygge å drive på riktig måte, og også satse framover. De har en god historie, med elitehåndball og i tillegg en ildsjel som brenner for klubben i Erik Skogen. Man må ha folk med hjerte for klubben.

Ekman jobber i Arendal og kommer til å pendle. Det gjorde han også til Sandefjord.

– Fra Arendal til Skien tar det omtrent halvannen time, og jeg har en god familie som aksepterer det. Jeg har pendlet et år nå, og har ingen problemer med det. Det går fint.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Publikumsfavoritt

Den svenske giganten har i flere år vært en av eliteseriens aller beste forsvarsspillere og ble i 2015 kåret til årets publikumsfavoritt i eliteserien. Den sesongen vant ØIF Arendal både serien og cupen.

– Dette var stort! Jeg var jo stort sett en forsvarsspiller, men som ga alt for klubben og lagkameratene. Da synes jeg det var stort å bli lagt merke til på en slik måte. Jeg var stolt over å bli kåret som publikumsfavoritt.

Per Ekenny Ekman

Født: 30. juni 1987

Fra: Ludvika i Dalorna i Sverige

Høyde: 195 cm

Sivil status: Samboer og to døtre

Jobb: Bufetat i Arendal

Tidligere klubber: Ludvika HF (moderklubb), HK Midtdalarna, Trelleborg (2007-2010), HC Fyn (2010-20119, ØIF Arendal (2011-2019) og Runar (2019-2020)

Meritter: Serievinner med ØIF Arendal i 2014/15, 2015/16 og 2018/19. Cupmester med ØIF Arendal i 2014/15

Krever 100 prosent

Svensken er selv kjent som en der det kun eksisterer «100 prosent». Det vil han implantere umiddelbart i sin nye klubb.

– Hva forventer du denne sesongen?

– Akkurat nå er det litt vanskelig å svare på, for vi vet jo foreløpig ganske lite om den kommende sesongen. Men jeg har satt som mål at alle som kommer på trening til enhver tid gir hundre prosent, ønsker å utvikle seg og alltid prestere både på trening og i kamp. Alle må ville bli gode og kunne hjelpe laget. Om man er på jobb eller på håndballbanen, så skal man gi alt. Da viser man respekt, og man får respekt. Den motivasjonen er man nødt til å ha. Disse punktene er hovedprioriteten. Samtidig blir min jobb å være en motivator til at man får fram den indre gløden man behøver til nettopp det. Jeg ofrer hele sjelen min, det har jeg alltid gjort. Og jeg kommer til å gjøre det her også.

Å bygge «kultur» blir ord spillerne får høre

– Hvis du vet at alle står bak deg om du går i krigen, så kommer du langt. Hvis laget står sammen, kommer laget langt.

Elsker lokaloppgjør

De gule og grønne har vært storebror i Grenland de siste årene. Ekman har fått med seg at Urædd sakte og sikkert har begynt å rasle med sablene.

Herkules-treneren ser fram til kampene der det smeller.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg elsker slike byderbyer og jeg elsker klubber som ønsker å vinne slike kamper. Du kan være trygg på at vi skal ønske det, sier han med en stemme som nesten ikke kan vente.

– Dessuten er dette fantastiske kamper for å skape mer interesse rundt håndballen i byene. Jeg gleder meg vilt til de kampene allerede, legger han til.

I Herkules håper nok mange på at Ekman skal lengte etter en duell ute på håndballdekket. Foreløpig blir det ikke slik.

– Tanken er ikke å spille selv, for jeg har lagt opp. Kroppen har fått mye juling under alle mine år som håndballspiller.

– Du har vel gitt ganske mye juling også?

– Jeg må vel innrømme at jeg har vært en tøffing og at det har smelt noen ganger, ler 33-åringen som strekker seg 195 centimeter på sokkelesten.

I flere år var han i utvisningstoppen i eliteserien og han fikk også seks kampers karantene da han slo en Bækkelaget-spiller etter en klinsj i en sluttspillkamp.