annonse

Emilie til Byåsen

BYÅSEN
BYÅSEN: Emilie Hegh Arntzen er tatt ut på landslaget. (Foto: Bjørn Borge)

Gjerpens kaptein og mest sentrale spiller, Emilie Hegh Arntzen, har bestemt seg for å takke ja til Byåsen.

Bjørn Borge

- Det har vært veldig mye tenking, men innerst inne tror jeg mamma og pappa har forstått hvilken vei det gikk. Jeg har forsøkt å overbevise meg selv om å bli, og har hatt veldig lyst til det, men ser at det rent håndballmessige talte for å velge Byåsen, sier Emilie.

Facebook-knapp kommer her

Tirsdag fikk trønderne derfra ja, mens 20-åringen tok runden med å si i fra til sine lagvenninner i Gjerpen.

Noen tårer

- Det har kommet noen tårer, men en gang må man jo flytte litt på seg. Jeg har fått veldig støtte og forståelse for valget jeg har tatt, og tror de fleste ville valgt det samme.

Ved å gå til en av de beste klubbene i Norge de siste 30 årene, får Gjerpen-strategen et treningsmiljø som byr på gode muligheter for å utvikle seg som spiller.

Men det er ikke bare trening hun ønsker. Hegh Arntzen gjør det klart at hun ikke går til eliteserien for å sitte på benken.

- I alle fall ikke hele tiden. Jeg er en slik type spiller som trenger spilletid for å utvikle meg. Det betyr utfordringer i form av spillere man ikke møter på trening hver dag. Signalene er at jeg skal satses på.

Nærmere A-landslaget

Landslagsledelsen har signalisert at man ønsket elitenivå for spilleren som har gått gradene på yngre lag, og senest var innom rekruttlandslaget. Med eliten som utstillingsvindu, er veien kortere til Thorir Hergeirssons tropp for skiensjenta.

Det var også noe å vurdere da hun grublet over veivalget, og Emilie vedgår at fornuften trolig seiret over følelsene.

- Jeg tror dette er riktig valg for meg nå.

Tro på Gjerpen

Samtidig er den avtroppende kapteinen sikker på at Gjerpen vil klare seg helt greit uten henne.

- Flere av jentene har tatt veldige steg den siste sesongen, og vil helt sikkert utvikle seg videre. Jeg er sikker på at flere vil ta større ansvar når jeg drar.