REKORD: Hedda Hynne satte norsk rekord på 800 meter under et stevne i Italia. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Endelig satte Hedda ny norsk rekord

Skiensjenta Hedda Hynne satte ny norsk rekord på 800-meteren og bare tre har løpt raskere i verden i år.

Hedda Hynne senket Ingvill Måkestad Bovims norske rekord på 800 meter, som ble satt 1. september i Zagreb i Kroatia for ti år siden.

Den tiden var 1.59,82.

Telemarkingen løp distansen på 1.59,15 under et stevne i Italia.

– Jeg var ganske innstilt på at jeg måtte gjøre det selv, og ender med å ha en hare som drar meg til 400 meter. Så føler jeg at jeg gjør resten av løpet veldig kontrollert og godt selv, og kjenner at jeg har mer å gå på i et felt hvor jeg får skikkelig matching underveis, sa Hedda Hynne til NRK etter 1.59,15.

Les også
Får ikke godkjent norgesrekord. På grunn av gutta

Hynne har nærmet seg rekorden tidligere, og hennes personlige rekord før løpet i Rovereto var 1.59,87.

Grusing

30-åringen vant løpet med 1,36 sekunders margin til toer Lore Hoffmann fra Sveits. Ifølge bloggen friidrett1 er Hynnes vinnertid den fjerde raskeste som er løpt i verden i år.

– Det er grusing! Hun hadde hare i 470 meter, men dro hele løpet selv, sier en opprømt trener og samboer, Erik Sakshaug, på telefon til NRK fra Italia.

Dermed klarte Hynne det verken Karsten Warholm eller Jakob Ingebrigtsen klarte, å sette en ny norgesrekord.

Drømmen ble innfridd

Da Varden besøkte Hynne og hennes trener (og samboer) Erik Sakshaug rett før jul i 2019 røpet de hva som var målet i 2020.

I 2020 ventet nemlig to store ting hun har jobbet målbevisst mot.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– To store ting, EM (Paris i Frankrike) og OL (Tokyo i Japan). Naturlig nok henger OL høyest. Det er trolig de samme jentene jeg møter neste år, derfor har jeg tanker på hva jeg kan gjøre i Tokyo, sa Hynne, som der fikk drømmen stoppet av koronaepidemien.

Men også norgesrekorden på 800-meteren var tema.

– Jeg håper det blir neste år. Den er liksom ikke noe mål i seg selv, men for å nå målene mine må jeg nok løpe raskere enn den, sa hun.

– Heddas mål er konkurransene, altså plasseringene. Hvis hun gjør det vi tror og jobber for, så er det bare et tidsspørsmål før den rekorden blir tatt. Da har hun et nivå som er vesentlig bedre enn den norgesrekorden, i alle fall ett til to sekunder, tror samboeren.

– Jeg tror hun egentlig har ett sekund allerede nå. Der må listen ligge, la han til.

I dag fikk han fasiten. Samboeren løp fort. Raskest i Norge!