Odd
2 - 2
Sandefjord Fotball
søn 14. apr 17:00 Skagerak Arena
Odd
Trener: Kenneth Dokken
Formasjon: 4-3-3
1 A. Hansen
1 André Hansen
2 E. Ruud
2 Espen Ruud
14 M. Ivancevic
14 Mihajlo Ivancevic
5 T. Miettinen
5 Tony Miettinen
3 J. Baccay
3 Josef Baccay
7 F. Jørgensen
7 Filip Rønningen Jørgensen
17 S. Owusu
17 Salomon Owusu
6 T. Svendsen
6 Tobias Svendsen
29 B. Bang-Kittilsen
29 Bork Bang-Kittilsen
10 M. Ingebrigtsen
10 Mikael Norø Ingebrigtsen
11 F. Tewelde
11 Faniel Tewelde
Innbyttere: Peder Klausen, Jesper Skau, Samuel Skjeldal, Syver Aas, Etzaz Hussain, Thomas Rekdal, Casper Glenna, Ole Erik Midtskogen, Bilal Njie
Sandefjord Fotball
Trener: Hans Erik Ødegaard
Formasjon: 4-3-3
1 H. Keto
1 Hugo Keto
4 F. Pedersen
4 Fredrik Pedersen
2 F. Berglie
2 Fredrik Tobias Berglie
47 S. Kristiansen
47 Stian Kristiansen
17 C. Cheng
17 Christopher Cheng
8 A. Nilsson
8 Aleksander Damnjanovic Nilsson
18 F. Ottosson
18 Filip Ottosson
21 S. Amin
21 Simon Amin
7 E. Markovic
7 Eman Markovic
9 A. Tveter
9 Alexander Ruud Tveter
45 N. Mvuka
45 Nishimwe Beltran Mvuka
Innbyttere: Alf Lukas Grønneberg, Martin Gjone, Maudo Jarjué, Vetle Walle Egeli, Loris Mettler, Sander Risan Mørk, Petter Aanvik Wingsternæs, Sebastian Mathisen, Storm Bugge Pettersen
God dag og hjertelig velkommen til dagens liveoppdatering av Eliteserie-oppgjøret mellom Odd og Sandefjord.
Kveldens oppgjør er en del av den tredje serierunde i Eliteserien og er en av flere derbyer denne runden. Sandefjord tar den korte turen langs E18 til Skien for å kjempe om 3 poeng.
For hjemmelaget sin del var det stilt en del spørsmålstegn på hvor Kenneth Dokken og hans mannskap sto etter en medioker vinter. I første seriekamp hjemme på Skagerak arena var de uheldig når de tapte for Haugesund, men slo kraftig tilbake med en solid 0-1 seier borte mot Sarpsborg 08. Det bygger nok positivitet inn mot denne. I midtuken ble det 1-3 seier borte på Kollen road, mot 3 divisjonslaget Åskollen. Skadene har florert i Skien så langt i sesongen. Solholm Johansen er stadig ute etter kneskaden han pådro seg i fjor. Med seg på skadelisten har han fått Torgeir Børven, Leon Hien, Abdul Mugeese og nå sist klubbkaptein Steffen Hagen. Det gir nok litt hodebry for Dokken før dagens laguttak.
Bortelaget Sandefjord har kun spilt en kamp i årets serie. Den var oppe i Trondheim, da man møtte Rosenborg. Vestfold-laget endte opp med å tape 0-2, men i følge rapportene var hvalfangerne lenge det beste laget i den kampen. Et drømmemål fra Ole Sæther og en kontring på slutten var det som skilte lagene da. Like positivt var ikke onsdagens cupkamp. Fløy fra Post Nord ligaen ble for sterke på Temptation Island på Flekkerøya og dermed er årets cupeventyr allerede over. Loris Mettler og viktige Danilo Al-Saed er meldt tilbake i full trening
Historisk sett har Odd vært skarpest i disse oppgjørene, men i de nyeste oppgjørene har de blå fra Sandefjord virkelig slått fra seg. 4 seiere på de sju siste, samt at man møtte hverandre like før sesongstart, hvor bortelaget også var klart best og vant til slutt 0-2. I 2023 møttes lagene tre ganger. To av de var i Sandefjord hvor de blå vant 4-1 begge gangene, mens her i Skien vant Odd til slutt 3-2.
Dagens dommer er Christian Moen fra Løvenstad. Med seg har han assistentdommerne Jon-Michael Knutsen (Løvenstad) og Ivar Michael Bergum Jahr (Raufoss IL Fotball). På VAR-kontoret sitter Harald Vollstad Sletner (Rustad Abildsø Sportsklubb) og Monica Brun Løkkeberg (Freidig, SPK).
Lagene er klare. For hjemmelaget Odd er det vel som forventet. Kaptein Hagens kneskade betyr at nysigneringene Ivancevic og Miettinen danner stopperpar. Ellers er laget helt likt som i de to første seriekampene.
Hos Sandefjord er det to endringer fra laget som serieåpnet med 0-2 på Lerkendal. Keto står fortsatt i mål og har med seg den samme back 4ereren foran seg, som i Trondheim. På midten er Mettler, som sto over cupkampen mot Fløy i midtuken med en ankelskade, å finne på benken, mens Damnjanovic Nilsson er inne i 11eren. I angrepsrekka tar Mvuka plass på høyrekant til fordel for Dunsby som ikke er med til denne. Det er heller ikke Al-Saed som viste seg som et scoop i fjorårssesongen etter overgangen fra svensk fotball. Han er rapportert tilbake i trening, men altså ikke blitt klar til denne.
Kampstart
Da har pyro og røyk lagt seg og Jørgensen kan spille kampen i gang.
4' Lite å skrive hjem om de første 5 minuttene i Skien. Tett og jevnt, som forventet.
7' Frispark til Odd
9' Sandefjord som har kjempet til seg et ørlite initiativ nå. Spiller Odd lave, uten at det har vært tilløp til noen store muligheter foreløpig.
10' Frispark til Odd
15' Så kommer endelig dagens første mulighet. Førsgt er det Ottosens legg fra høyre som er for langt for Mvuka. Han henter inn ballen og slår inn fra motsatt side. Den når Ruud Tveter opp på, men headingen går noen meter på utsiden.
16'
16' Frispark til Odd
19' Amin utfordrer mot Jørgensen og vinner frispark i et interresant område for gjestene.
19' Frispark til Sandefjord Fotball
20' Sandefjord med sin tredje avslutning denne første snaue halve omgangen. Blåser den langt over fra 18 meter der Nilsson.
23'
23' Frispark til Sandefjord Fotball
24' Mål for Sandefjord Fotball, Fredrik Tobias Berglie scorer!
27' Mål for Odd, Bork Bang-Kittilsen scorer!
28' Frispark til Sandefjord Fotball
33' Godt Odd spill, som fører til en god mulighet. Svendsen settes opp på rundt 20-meter og prøver å bøye den i det lengste hjørnet. Der ligger Keto og får bokset den unna.
34' Frispark til Odd
35' For en blokkering av Ivancevic. Etter et langt utspill fra Keto havner ballen i mellomrommet til Amin, som kan tre gjennom Mvuka. Venstrekanten stormer mot mål, men i det han avslutter har Ivancevic løpt han opp og får lagt inn en saftig blokkering.
38' Sandefjord har vært pigge utover i denne omgangen og mye skjer langs deres venstreside. Cheng trer gjennom Amin som får det første innleggsforsøket blokkert, før Mvuka sender i vei det neste. Det kommer ikke Ruud Tveter ordentlig over og sjansen renner ut i sanden.
38' Så er Odd dristige i egen frispilling. Miettinen holder på å miste ballen like foran eget mål, men vinner den raskt tilbake igjen.
41' Ny Sandefjord avslutning. Odd merkelig passive i og rundt egen boks og Markovic får satt opp Nilsson, som får avslutte upresset inne i 16-meteren. Indreløperen blåser den opp på tribunen.
45' Pause
Og da tar lagene pause på stillingen 1-1. Det startet relativt bedagelig, men utover omgangen har det tatt mer fyr. Sandefjord må sies å ha vært det beste laget i vårsolen i Skien. Ruud Tveter har vært frempå med pannebrasken både to og tre ganger uten at det har blitt helt farlig, men det ble det da midstopper Berglie hadde tatt turen opp i hjemmelagets felt og stanget inn kampens første. Ikke lenge etterpå var det Sandefjords keeper som kom i fokus. Keto skulle enkelt og greit kaste ballen ut til sin midtstopper, men heiv den i stedenfor rett i Bang-Kittilsen, så ballen havnet i eget nett. Dermed er lagene like langt inn til hvilen.
45' 2. omgang
45' Gjestene spiller i gang den andre omgangen.
46' Og gjestene stormer umiddelbart i angrep de. En god vending fra Amin setter opp Markovic i god skuddposisjon. Får ikke noe klem i avslutningen, som havner godt til side for målet til Hansen.
47' Så bryter Odd og Jørgensen sender Bang-Kittilsen på løp mellom. Vingen er ikke rask nok og midtstopper Kristiansen kommer seg inn i situasjonen igjen. Dermed stopper overgangen opp, til hjemmesupporternes frustrasjon.
49'
50'
54' Frispark til Sandefjord Fotball
55' Frispark til Sandefjord Fotball
56' Gult kort til Salomon Owusu på Odd
56' Frispark til Sandefjord Fotball
57' Mål for Sandefjord Fotball, Stian Kristiansen scorer!
59' Spillerbytte Odd - Bilal Njie går på, Bilal Njie går av
61' Svendsen ligger nede med en smell og det blir et lite stopp i spillet.
62' Frispark til Sandefjord Fotball
63' Frispark til Odd
66' Mens Svendsen har kunnet fortsette etter at han lå nede, er det nå Owusu som tar telling og må ha behandling.
67' Owusu ser også ut til å kunne fortsette, men på benken gjøres Midtskogen og Hussain klare.
68' Spillerbytte Odd - Etzaz Hussain går på, Etzaz Hussain går av
68' Spillerbytte Odd - Ole Erik Midtskogen går på, Ole Erik Midtskogen går av
69' Dobbeltbytte på Odd gjøres. Ivancevic ut og Hussain inn, betyr at Owusu tar plass som midtstopper, mens Midtskogen inn på topp betyr noen ekstra centimetere der fremme kontra Ingebrigtsen.
70' Frispark til Odd
71' Hjørnespark til Sandefjord Fotball
73' Frispark til Sandefjord Fotball
76' I det vi går inn i kampens siste kvarter er det gjestene som har veldig god kontroll her på Skagerak arena. Vertene har til gode å ha et avslutningsforsøk siden den merkelige scoringen sin. Og foruten den og Teweldes avslutning i tverrliggeren, har det vært langt mellom høydepunktene for de hvitkledde så langt.
79' Sandefjord nære på å kunne skape en stor sjanse igjen. Det er vel en blanding mellom klarering og pasning fra Berglie som sender Markovic gjennom, men vingen er et halvsekund fra å kunne spille Ruud Tveter på blank kasse. I siste sekund kommer Miettinen til utsetning og blokkerer til corner.
79' Hjørnespark til Sandefjord Fotball
79' Frispark til Odd
80' Hjørnespark til Odd
81' Hjørnespark til Odd
81' Spillerbytte Sandefjord Fotball - Sander Risan Mørk går på, Sander Risan Mørk går av
83' Gult kort til Aleksander Damnjanovic Nilsson på Sandefjord Fotball
83' Frispark til Sandefjord Fotball
84' Owusu er nede for andre gang i kampen og ser ut til å måtte gi seg denne gangen.
85' Spillerbytte Odd - Jesper Skau går på, Jesper Skau går av
85' Spillerbytte Odd - Syver Aas går på, Syver Aas går av
86' Odds to siste bytter blir gjort i håp om å skape litt liv i det på slutten.
87' Og da blir det mer fart i det umiddelbart. Njie kommer rundt på venstresiden og slår inn like over Midtskogen. På bakre venter ringrev Ruud, som bare må styre ballen inn mot mål igjen. Den forsvinner forbi feltet til en Sandefjord-forsvarer som får klarert.
87' Frispark til Odd
88'
90' Odd forsøker å slå litt lengre baller nå i jakten på en utligning, uten at det har lyktes nevneverdig foreløpig.
90' Spillerbytte Sandefjord Fotball - Sebastian Mathisen går på, Sebastian Mathisen går av
90' Spillerbytte Sandefjord Fotball - Vetle Walle Egeli går på, Vetle Walle Egeli går av
90' Gult kort til Fredrik Tobias Berglie på Sandefjord Fotball
90' Frispark til Odd
90' Sandefjord holder ballen nede i hjørnet foran egne supportere og det ser ut til at de skal få dratt med seg 3 poeng hjem nå.
90' Hjørnespark til Sandefjord Fotball
90' Frispark til Odd
90' Mål for Odd, Syver Aas scorer!
90' Gult kort til Hans Erik Ødegaard på Sandefjord Fotball
90' Kampen er slutt