Brann
2 - 0
Odd
søn 21. apr 17:00 Brann Stadion
Brann
Trener: Eirik Horneland
Formasjon: 4-3-3
1 M. Dyngeland
1 Mathias Dyngeland
13 S. Crone
13 Svenn Crone
3 F. Knudsen
3 Fredrik Pallesen Knudsen
6 J. Larsen
6 Japhet Sery Larsen
21 R. Kristiansen
21 Ruben Kristiansen
10 E. Kornvig
10 Emil Kornvig
19 S. Nilsen
19 Sivert Heltne Nilsen
18 S. Kartum
18 Sander Erik Kartum
14 U. Mathisen
14 Ulrik Mathisen
11 B. Finne
11 Bård Finne
16 O. Blomberg
16 Ole Didrik Blomberg
Innbyttere: Eirik Holmen Johansen, Martin Hellan, Eivind Helland, Felix Horn Myhre, Joachim Soltvedt, Niklas Fernando Castro, Aune Heggebø, Magnus Warming
Odd
Trener: Kenneth Dokken
Formasjon: 4-3-3
1 A. Hansen
1 André Hansen
16 C. Glenna
16 Casper Glenna
14 M. Ivancevic
14 Mihajlo Ivancevic
5 T. Miettinen
5 Tony Miettinen
3 J. Baccay
3 Josef Baccay
7 F. Jørgensen
7 Filip Rønningen Jørgensen
17 S. Owusu
17 Salomon Owusu
6 T. Svendsen
6 Tobias Svendsen
29 B. Bang-Kittilsen
29 Bork Bang-Kittilsen
10 M. Ingebrigtsen
10 Mikael Norø Ingebrigtsen
11 F. Tewelde
11 Faniel Tewelde
Innbyttere: Peder Klausen, Jesper Skau, Samuel Skjeldal, Syver Aas, Etzaz Hussain, Thomas Rekdal, Ole Erik Midtskogen, Bilal Njie
Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Brann og Odd i fjerde serierunde av Eliteserien.
Aune Heggebø ble redningsmann for Brann i det omberammede oppgjøret mot HamKam onsdag, en seier som betyr at rødtrøyene holder følge med det som har blitt en duo i front på den unge Eliteserie-tabellen. Brann tar i kveld fatt på den tredje hjemmekampen på to uker, og etter to sesonger med mye hjemmejubel er Heggebøs fulltreffer sist rødtrøyenes eneste scoring på 180 minutter i egen hule så langt i 2024. Rødtrøyene hadde til sammenligning et målsnitt på 2,33 på eget gress i fjor.
I likhet med Brann spilte også Odd kamp onsdag, og med den overraskende 2-1-seieren i Molde har telemarkingene identisk poengsum og målforskjell som kveldens motstander. Etter tap mot Haugesund i seriepremieren har det definitivt vært stigning i programmet for Odd, som gjester Bergen i kjølvannet av perfekte seks poeng på to bortekamper så langt. To borteseire på rad kommer i kjølvannet av et 2023 der telemarkingene hadde beskjedne 3-4-8 på fremmed gress.
Odd gjester i kveld en arena man vant sist på i 2021, men inkludert fjorårets 2-1-seier har Brann vunnet solide syv av de siste 10 hjemmemøtene med telemarkingene. Klubbene møtes i kveld for 22. gang i Bergen siden tusenårsskiftet, en rekke som har gitt 13-5-3 i favør bergenserne. Odd har samtidig vunnet tre av de siste fem hjemmemøtene med Brann i det som i nyere tid har vært innbyrdes oppgjør med en god del hjemmedominans.
Kveldens hoveddommer er Mohammad Usman Aslam fra Lier IL. Jørgen Valstadsve og Ole Andreas Skogsrud Haukåsen er assistentdommere, mens Freek van Herk er fjerdedommer. Ajdin Medic og Ivar Jahr er VAR-dommere.
Brann med to endringer fra laget som startet mot HamKam, og Svenn Crone og Ulrik Mathisen er inne på bekostning av Joachim Soltvedt og Niklas Castro.
Odd med tre endringer fra laget som startet mot Molde onsdag, og Espen Ruud, Etzaz Hussain og Bilal Njie er ute til fordel for Mihajlo Ivancevic, Casper Glenna og Faniel Tewelde.
Som på onsdag kan Brann invitere til kamp på en over snittet fin kveld for fotball, og solskinn akkompagneres av rundt 10 grader en time før avspark i Bergen.
Brann og Odd entrer nå Brann Stadion. Klubben fra Henrik Ibsens fødeby har pleid å reise tomhendte hjem fra Bergen, men i kveld er man her i kjølvannet av to sterke borteseire. Nå venter "Nystemten" og så avspark.
Fredrik Pallesen Knudsen hylles i forkant av det som er hans 100. kamp for Brann. Blitt en viktig brikke i Eirik Hornelands Brann, stopperen fra Møhlenpris.
Kampstart
Finne og Brann sparker i gang oppgjøret.
1' Frispark til Odd
3' Odd starter altså med Tewelde her i dag, spilleren som i fjor høst scoret det som enkelte kanskje vil hevde var årets mål på Brann Stadion i 2023. Løp over store deler av banen, stjerneskuddet.
4' Som mot HamKam er det mye sol på banen her i kveld, og i første omgang er det Odds Hansen som har den i ansiktet. Utvilsomt en faktor på nok en fin vårdag her i vest.
5' Frispark til Odd
6' Brann på en visitt til høyre i banen og boksen. Mathisen treffer ikke med innlegget sitt.
8' Rødtrøyene i gang med en del balltrilling nå, men også Odd med en del berøringer på det som er en strøken gressmatte.
9' Frispark til Odd
11'
12' Frispark til Brann
13' Brann på en ny visitt, denne gangen til venstre i boksen. Ballen sendes langt utenfor.
13' Tewelde går og går mot Brann-boksen, men han blir til slutt stoppet. Skulle kanskje spilt til medspiller der.
16' Crone på en visitt på rundt 16 meter, hvor dansken etter hvert får klemt til. Treffet ser ut ut til være bra, men er innom det som viser seg å være medspiller. Ender utenfor, men ingen corner. Hadde spennende retning, det forsøket.
17' Ny fin opprulling av Brann, og Finne til høyre i 16-meteren prøver å legge inn. Treffer ikke rød mann. Blir innkast.
18' Utvilsomt Brann som har vært nærmest de første rundt 20 minuttene her. Finne hadde en saftig mulighet etter vel 10 minutter. I tillegg til det en del nesten.
19' Brann gode til høyre i banen så langt, og denne gangen er det Mathisen som er på ferde. Innlegget mangler presisjon.
20' Odd med samtlige 11 fra midten av egen halvdel og inn nå. Brann med trekk på trekk idet vi nærmer oss halvspilt første omgang.
22' Nok en gang et innlegg fra høyre, en ball som finner Blomberg på andre siden. Han finner Finne, som igjen ikke finner medspiller. Gjestene bryter i første omgang.
23' Odd med lite å by på fremover i banen, men spesielt Tewelde er en mann å passe seg for på kontringer.
23' Mål til Brann! Emil Kornvig scorer på straffe!
23' Straffe til Brann!
24' VAR
29' Frispark til Odd
30' Gult kort til Sander Erik Kartum på Brann
30' Frispark til Odd
32' Frispark til Odd
33' Frispark til Brann
34' Ingenting å si på at Brann leder dette, etter vel 30 minutter der man har hatt de beste mulighetene. Dyngeland i Brann-målet svært lite involvert så langt.
35' Horneland med applaus etter en situasjon, og Brann-treneren kan se at Brann kommer med bølge på bølge nå, stort sett uten unntak.
36' Branns fronttrio friske så langt i kveld, og spesielt Finne virker meget påskrudd. Blomberg og Mathisen fortjener også ros, selv om det tidvis har vært litt mangel på presisjon i avgjørende situasjoner. Førstnevnte hadde imidlertid pasningen i forkant av straffesituasjonen.
38' Gikk som nevnt rundt fem minutter da VAR skulle se på straffesituasjonen. Så i farten ikke så omstridt og omfattende ut, den situasjonen, så det fremstår som mye tid.
41' Heltne Nilsen mister ballen nær midtstreken, og da får Tewelde muligheten til å overta. Pallesen ordner imidlertid opp på mesterlig vis sekunder senere.
41'
43'
43' Hjørnespark til Brann
44' Finne på ferde til venstre i boksen, men ballen sendes langt over. Mulig å få langt mer ut av den muligheten fra det holdet. Brann med mulighet på mulighet nå.
44' Frispark til Brann
45' Frispark til Odd
45' Pause
Vi er halvveis i programmet på Brann Stadion, hvor det står 1-0 mellom Brann og Odd. Rødtrøyene med fortjent ledelse etter første 45 minutter med både VAR-drama, målsjanser og mål. Bård Finne var frempå etter vel 10 minutter, men det var først rundt halvveis i omgangen at Brann skulle ta ledelsen. Også da var Finne involvert, og etter flere minutter med VAR-drama ble det gitt en straffe som Emil Kornvig omsatte. Finne og Kornvig hadde begge muligheter på tampen av omgangen, og Brann kunne med litt marginer ledet med flere her. Odd har slitt med å komme til målsjanser så langt i Bergen, samtidig som at man altså har hatt nok å gjøre defensivt. Alt i alt relativt oppskriftsmessig etter 45 minutter på Brann Stadion, og Brann har levert en god første omgang i solskinnet.
45' 2. omgang
45' Spillerbytte Odd - Etzaz Hussain går på, Etzaz Hussain går av
45' Odd innleder andre omgang.
45' Frispark til Odd
46'
47' Frispark til Brann
47' Hjørnespark til Brann
49' Finne på ferde til venstre i banen, men innlegget på tvers finner ikke rød mann.
50' Kristiansen god idet han følger Bang-Kittilsen til venstre i banen. Mesterlig løst av Brann-backen.
51' Brann ser ut til å måtte gjøre et bytte her. Mathisen sitter på gresset og skal erstattes av Castro.
51' Spillerbytte Brann - Niklas Fernando Castro går på, Niklas Fernando Castro går av
51' Spillerbytte Brann - Felix Horn Myhre går på, Felix Horn Myhre går av
52' Frispark til Brann
52' Hjørnespark til Brann
53' Frispark til Odd
54' Frispark til Brann
55' Frispark til Odd
56' Kornvig går i bakken i 16-meteren, men dagens kampleder har ikke planer om å gi straffe for den. Riktig avgjørelse.
57' Kornvig stadig mye involvert for Brann, og dansken virker å ha god selvtillit nå. Tør en god del, spesielt når det gjelder pasningsvalg.
58' Hjørnespark til Brann
60' Brann fortsetter å dominere dette oppgjøret, og man er gang på gang marginer unna flere farligheter. Skal imidlertid passe seg litt så lenge det står bare 1-0.
61' Frispark til Odd
62' Spillerbytte Odd - Bilal Njie går på, Bilal Njie går av
63' Frispark til Odd
63' Frispark til Odd
64' Frispark til Odd
65' Hussain prøver seg fra snaut 16 meter, men ballen blokkeres umiddelbart. Fortsatt til gode å skape en stor målsjanse her, gjestene.
66' Odd sliter altså fortsatt med å sette Brann på prøver, og som Peer Gynt tenker kanskje laget fra Ibsens fødeby at "å tenke det, ønske det og ville det med" er noe vesentlig annet enn å faktisk "gjøre det".
67' Gjestene fortsatt lavt i rammen når Brann triller ball her, men man må nok snart vurdere å ta litt høyere risiko. Fortsatt bra med tid til å komme til muligheter her.
68' Gult kort til Josef Baccay på Odd
70' Brann burde ledet dette med flere enn ett, men med kun 1-0 forblir jo dette et oppgjør som er alt annet enn avgjort. Dette på tross av at Odd fortsatt kommer til ingenting av muligheter.
70' Spillerbytte Brann - Aune Heggebø går på, Aune Heggebø går av
70' Spillerbytte Brann - Magnus Warming går på, Magnus Warming går av
71' Frispark til Brann
71' Frispark til Odd
73' Frispark til Brann
74' Frispark til Odd
75' Njie utfordrer Pallesen, som varter opp med en slags hockeytakling med skulderen. Spillet vinkes videre.
75' Kornvig prøver seg fra vel 16 meter, og forsøket fremstår som brukbart. Ender et stykke utenfor Hansens høyre stolpe. Sisteskansen har nok kontroll der.
76' Spillerbytte Odd - Ole Erik Midtskogen går på, Ole Erik Midtskogen går av
76' Spillerbytte Odd - Syver Aas går på, Syver Aas går av
78' På kvelden der tennisesset Casper Ruud har vunnet i Barcelona, nærmer vi oss tennissifre i sjansestatistikken her (5-0), men det står altså kun 1-0 i statistikken som fortsatt er den som teller. Hjemmefansen håper nok på en andre scoring for å roe nervene.
79' Den nevnte sjansestatistikken gjelder for øvrig store målsjanser. Brann har hatt en god del halvsjanser av ymse kaliber i tillegg til dette.
79' Frispark til Odd
80' Odd med en opprulling, men skuddet blokkeres umiddelbart. Gjestene på en halvspennende visitt der.
81' Frispark til Odd
81' Gult kort til Etzaz Hussain på Odd
81' Frispark til Brann
83' Warming på ferde kort tid etter Castros forsøk, men også dansken skyter rett på Hansen. Nok en enkel redning for den tidligere landslagskeeperen.
83' Heggebø med Branns tredje skudd på kort tid, men dette er av den svake sorten. Skyter idet han burde spilt. Enkelt for Hansen.
84'
85' Hjørnespark til Odd
85' Spillerbytte Odd - Jesper Skau går på, Jesper Skau går av
86' Hjørnespark til Odd
87'
89' Brann på en ny visitt, også denne gangen med Warming, men innlegget er enkelt for Hansen.
90'
90' Brann-fansen roper naturligvis "skyt!" med en gang man har muligheten her.
90' Hjørnespark til Brann
90' Heggebø med en alle tiders mulighet til å avslutte i boksen, men spissen sklir. Der skal Heggebø få avsluttet! Brann presser Odds 10 mann nå, men Glenna har fortsatt lite ny grønske på knærne.
90' Mål for Brann, Aune Heggebø scorer!
90' Castro med et forsøk for Brann kort tid etter 2-0, men Glenna er med på notene.
90' Kampen er slutt
Mohammad Usman Aslam markerer for full tid på Brann Stadion, hvor det ender 2-0 mellom Brann og Odd. Rødtrøyene med nok en hjemmeseier i solfylte Bergen. I motsetning til mot HamKam var det ingen tvil om saken i kveld, for etter 1-0 halvveis så i praksis rødtrøyene aldri seg tilbake etter hvert som den andre omgangen skred frem. Etter sjanserike første 45 minutter tok det imidlertid sin tid før de store målsjansene åpenbarte seg i den andre omgangen, en fase som ble innledet av Faniel Teweldes mulighet i det 85. minutt. Det som var Odds eneste målsjanse gjennom 90. minutter, ble avløst av Magnus Warmings enorme kontringsmulighet minutter senere, før Aune Heggebø fikk fastsatt sluttresultatet til 2-0 på overtid. Brann hadde muligheter til å score minst det doble i kveld, men det var først da Casper Glenna måtte overta for Andre Hansen i mål at man fikk sementert dette. Alt i alt en fortjent hjemmeseier på Brann Stadion, og rødtrøyene befester sin posisjon i toppen på den fortsatt unge Eliteserie-tabellen.