10 Z. Tripic
10 Zlatko Tripic
Innbyttere: Arild Østbø, Vetle Auklend, Gianni Stensness, Sondre Auklend, Simen Kvia-Egeskog, Kasper Sætherbø, Yann-Erik de Lanlay, Peter Christiansen, Sander Svendsen
God dag velkommen til livedekningen av Eliteserie-oppgjøret mellom Odd og Viking, her på Skagerak arena i Skien.
Kveldens oppgjør er en del av den 5 serierunden i årets Eliteserie. Lagene som møtes har ikke flydd ut av startblokkene i årets seriespill, men det er vertene som har hatt mest å juble for med 7 poeng på sine 5 siste kamper. Det holder foreløpig til en 7 plass på tabellen. For gjestene fra Vestlandet har det blitt 5 poeng, men de har til gjengjeld en kamp til gode etter kun å ha spilt 4 seriekamper. Det er foreløpig en 12. plass, som nok er et hav bak hvor Siddisene sikter seg inn denne sesongen.
Odd har altså hatt en poengmessig ålreit start på sesongen, men det er, noe overraskende, på bortebane de store prestasjonene har kommet. Hjemmetapet mot Haugesund ble etterfulgt av et poeng plukket langt inne i overtiden sist i Skien mot Sandefjord. Mens på bortebane har det vært sterke seiere mot Sarpsborg og Molde, mens man måtte strekke våpen i Bergen sist. I midtuken ble det avansement i cupen etter en jevn og tøff batalje i naboppgjøret mot 3. divisjonsklubben Pors. Skadelisten er stadig lang for Oddrane. Sist var det keeper Hansen som måtte av med skade. Det betyr etter alle solemerker at unge Peder Klausen får sin første Eliteserie-start i kveld. Andre som er ute er Solholm Johansen, Mugeese, Hagen, Hien og Børven.
For Viking sin del har det ikke blitt flere 3 poengere etter at de fikk den første i serieåpningen hjemme mot Sarpsborg. Etter det ble det et knepent 0-1 tap i Bodø etterfulgt av poengdelinger hjemme mot Brann og Fredrikstad. I midtuken luktet det også ordentlig trøbbel da Haugesunds overmenn i cupen, 4. divisjonslaget Torvastad var ute på tokt igjen. Viking ledet oppskriftsmessig 0-2 før de glade amatører snudde kampen til 3-2. Mot slutten klarte allikevel siddisene å beholde roen og vant til slutt avansement med 3-4. Viking-trener Morten Jensen melder om positive tegn på skadefronten. Bjørshol er stadig under opptrening og er ikke klar til denne, men Herman Haugen er tilbake i full trening.
Innbyrdes viser statistikkene tegn til et tett og jevnt oppgjør. Odd har 11 og Viking har 10 seiere på 29 oppgjør, mens i de siste 7 er det 3-2-2, også det i fordel hjemmelaget. Oppgjørene i fjor endte med 3-2 seier til Viking i Stavanger, mens her i Skien ble det 1-1 og poengdeling.
Dagens dommer heter Sigurd Smehus Kringstad og er fra Valder, IL - Fotball. Med seg som assistenter har han Runar Langseth (Kolstad Fotball og Dag Roger Nebben (Åsa IL). VAR er i dag Ajdin Medic (Trosvik IF) og Magnus Lundberg (Ringsaker IF).
Da er lagene klare her på Skagerak arena. For hjemmelaget sin del er det noen endringer fra laget som tapte 2-0 i Bergen. Som ventet er keeper Andre Hansen ute og erstattes av Peder Klausen, som får sin første Eliteserie-start. Espen Ruud er tilbake i troppen og tar plass på sin vante høyreback. Foran blir Njie foretrukket foran Ingebrigtsen. Det betyr sannsynligvis Tewelde inn som spiss og Njie på sin vante venstrekant. Mest overraskende er det nok at viktige Solomon Owusu er henvist til benken i denne og Etzaz Hussain tar hans plass sentralt på midten.
For Viking sin del er det mindre endringer, faktisk er det kun en. Urbanic foretrekkes foran Vetle Auklend, som henvises til benken. Ellers er laget uforandret fra 1-1 kampen sist søndag mot FFK.
Kampstart
Salvesen spiller i gang kampen for de mørkeblå fra Stavanger.
2' Gunnarsson holder på å rote det fullstendig til umiddelbart her. Spiller ballen rett i Tewelde, men retter opp egen feil etterpå når han takler ballen til corner.
2' Hjørnespark til Odd
3' Hjørnespark til Odd
5' Frispark til Viking
7' Dagens første Viking-avslutninger kommer på en overgang hvor Yazbek legger et langt legg med mye luft under til Salvesen. Volleyen ender langt opp på tribunen.
9' Så er det en ålreit mulighet for Viking. De slår langt opp på Salvesen, som får gitt videre til Tripic, som plutselig har litt rom ute på høyre. Han forserer før han slår inn mot DAgostino, som skjærer inn fra motsatt kant. Headingen går uheldigvis for Viking noen meter over.
10' Nå bølger det voldsomt utpå her. Først er det Odd og Ruud, som kommer til linjen og får banket inn et innlegg som ender rett i fanget på Gunnarsson. Deretter angriper Viking andre veien og Salvesen kommer i en lignende situasjon på motsatt side. Denne gangen sklir innlegget forbi DAgostino og resten av feltet.
12' Så ligger Baccay nede og det blir et lite avbrekk i spillet.
14' Spillerbytte Odd - Samuel Skjeldal går på, Samuel Skjeldal går av
15' Spillerbytte Odd - Casper Glenna går på, Casper Glenna går av
16' Frispark til Odd
17' Frispark til Odd
18' Frispark til Viking
18' Frispark til Odd
18' Rotete og oppstykket en periode her nå. Viking vært det førende laget første 20 minuttene, uten å skape alvorlige problemer for vertene foreløpig.
18' Gult kort til Etzaz Hussain på Odd
19' Frispark til Viking
22' Gult kort til Filip Rønningen Jørgensen på Odd
22' Frispark til Viking
23' Frispark til Viking
24' Mål for Viking, Harald Nilsen Tangen scorer!
27' Gult kort til Nicholas D'Agostino på Viking
27' Frispark til Odd
29' Hjørnespark til Odd
29' Mål for Odd, Tobias Svendsen scorer!
34' Mål for Odd, Tobias Svendsen scorer!
34' Frispark til Odd
38' Hjørnespark til Odd
41' Det er lenge siden sist, men der kommer det et godt Viking-angrep igjen. Det rulles opp på venstresiden til Tripic, som lemper ballen inn i feltet hvor det er mange blåkledde. Ingen av dem når helt frem og Klausen kan til slutt plukke opp den løse ballen.
45' Frispark til Odd
45' Viking prøver å legge et trykk på Odd mot slutten av omgangen, men lyktes ikke helt med det. Innlegget fra Yazbek går over og alle og til 5-meter for Klausen og Odd.
45' Frispark til Viking
45' Hjørnespark til Viking
45' Pause
Der er det pause i Skien etter en rar omgang fotball. Viking var det førende laget lenge og med Odds skadeproblematikk i den første omgangen så det vanskelig ut for vertene da Nilsen Tangen kunne spasere inn kampens første. Men som kjent, mål preger kamper. Så også i Skien. En litt heldig Odd-scoring hvor Svendsen fikk skyte via en Viking-forsvarer og i mål, utløste en meget god Odd-periode. Og da var det plutselig hjemmelaget som lå det lille sekundet foran i alle situasjoner. Så også ved 2-1, da de satte i gang et kjapt frispark som Svendsen til slutt fikk ekspedere i mål og dermed ledelse inn til hvilen for hvittrøyene.
45' 2. omgang
45' Odd og Jørgensen spiller i gang den andre omgangen.
46' Frispark til Odd
47' Hjørnespark til Odd
49' Viking etablerer et trykk på Odd umiddelbart her og kommer til omgangens første skuddføorsøl fra Yazbek. Via en Odder og til corner.
49' Hjørnespark til Viking
51' Nytt avslutningsforsøk fra Diop. Denne gangen fra 25 meter. Blir aldri skummelt for Klausen den.
52' Frispark til Odd
56' Viking som har tatt tak i taktpinnen i denne andre omgangen, men foreløpig er det kun denne ene store sjansen på dødball man har skapt. Flere gode tilløp har det vært.
57'
58'
60' Spillerbytte Viking - Gianni Stensness går på, Gianni Stensness går av
60' Spillerbytte Viking - Peter Christiansen går på, Peter Christiansen går av
60' Spillerbytte Viking - Yann-Erik de Lanlay går på, Yann-Erik de Lanlay går av
60' Gjøres store endringer nå på¨Viking-benken. Ser ut til at de nyankomne går rett inn i rollene til spillerne som byttes ut.
60' Hjørnespark til Viking
61' Frispark til Odd
68'
68' Salvesen som er fremop denne gangen. Blir chippet gjennom skrått foran mål og banker til mot nærmeste hjørnet. Der er Klausen med på notene og redder til corner.
69' Hjørnespark til Viking
69' Nytt forsøk fra Salvesen. Via en Odder og i nettveggen!
69' Spillerbytte Viking - Simen Kvia-Egeskog går på, Simen Kvia-Egeskog går av
70' Frispark til Odd
72' De nærmer seg fryktelig nå Viking. Christriansen spilles gjennom på høyre og slår inn mot Salvesen. Der er en Odd-forsvarer akkurat tidsnok ute og får gitt til corner.
72' Hjørnespark til Viking
74' Gult kort til Lars-Jørgen Salvesen på Viking
74' Frispark til Odd
75' Så holder Ivancevic på å forære Viking et gratis mål. Spiller ballen rett i beina på Salvesen, som skyter fra distanse. Enkel for Klausen den og spissen kunne vel med hell tatt med seg den lenger?
75' Frispark til Odd
77' Hjørnespark til Viking
78' Vevatne først på den, men som så mange ganger før i kveld for Viking - på utsiden!
81' Viking leter og leter etter avslutningsmuligheter og spaserer seg langt inn i 16-meteren til Odd. Til slutt er det De Lanlay som klemmer til. Nok en gang langt over målet til Klausen.
83' Spillerbytte Odd - Ole Erik Midtskogen går på, Ole Erik Midtskogen går av
83' Spillerbytte Odd - Syver Aas går på, Syver Aas går av
83' Spillerbytte Odd - Mikael Norø Ingebrigtsen går på, Mikael Norø Ingebrigtsen går av
83' Spillerbytte Viking - Sander Svendsen går på, Sander Svendsen går av
86' Mål for Viking, Peter Christiansen scorer!
88' Gult kort til Mihajlo Ivancevic på Odd
88' Frispark til Odd
89' Gult kort til Morten Jensen på Viking
90' Fullt kaos inne i Odd-boksen nå hvor det ropes på hands hver gang ballen er nær en spiller i hvitt.
90' Hjørnespark til Viking
90' Frispark til Viking
90' Mål for Viking, Zlatko Tripic scorer!
90' To gule kort til Mihajlo Ivancevic på Odd
90' Mål for Odd, Mikael Norø Ingebrigtsen scorer!