10 Mikael Norø Ingebrigtsen
24 B. Njie
24 Bilal Njie
Innbyttere: André Hansen, Josef Baccay, Salomon Owusu, Espen Ruud, Oliver Hagen, Filip Rønningen Jørgensen, Thomas Rekdal, Elion Krosa, Faniel Tewelde
Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av cupens første runde! I kveld er det Åskollen som tar imot Eliteserie-laget Odd!
Kveldens hjemmelag har allerede spilt to kamper for å kvalifisere seg til dette stadiet av cupen. I det første oppgjøret var det Konnerud som måtte beseires. Lagene gikk til pause med 1-1, men etter hvilen hadde Åskollen virkelig våknet. Jens-Erik Grønlie Johansen brukte kun fire minutter på å sende sitt lag opp i en 3-1-ledelse. Til tross for en sen Konnerud-redusering, var det nok for å sikre Åskollen-avansement. Åsgårdstrand ble en enda enklere oppgave å bryne seg på i den siste kvalifiseringskampen. Jimmy Kenyi sendte Åskollen i ledelsen, slik han gjorde mot Konnerud. Da ville ikke Grønlie Johansen være noe dårligere, og leverte nok en gang to scoringer, for å sende Åskollen opp i 3-0. Kampen endte til slutt 3-1, og Åskollen kunne juble over muligheten til å møte topp motstand i cupens første runde.
Odd har også kommet i gang med sesongen, med to spilte kamper i Eliteserien. Laget fra Skien sparket faktisk i gang Eliteserie-sesongen, i kampen som feiret klubbens 130-års jubileum. Etter kampen var det ikke like mye å juble over, ettersom de tapte 2-1 mot Haugesund på Skagerak Arena. I den påfølgende kampen kom derimot årets første trepoenger. Faniel Tewelde ble kampens eneste målscorer i Sarpsborg, og gjorde at Odds godfølelse er på plass før de starter reisen mot Ullevaal Stadion.
Det er ikke lenge siden Åskollen sitt første et Odd-lag. Det skjedde så nylig som i 2023. Da var det derimot Odd 2 som gjestet Glassverket kunstgress, i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4. Med ti mål ble kampen like målrik og spennende som vi håper dagens oppgjør også vil bli. Etter tre Åskollen-scoringer i løpet av kampens syv siste minutter, ble kampen snudd fra 3-4 til 6-4 i Åskollens favør. På scoringslisten fant man også en gammel kjenning, nemlig tidligere LSK- og HamKam-spiller Bajram Ajeti.
Dagens dommer er Herman Holthe fra Bækkelagets SK. Med seg langs linjene har han Aleksander Jæger fra Åssiden IF og Nan-Chun Chen fra Ådal IL. Kvartetten fullbyrdes av fjerdedommer Marit Skurdal, som representerer Oppsal IF Fotball. Kveldens dommerveileder, Ole Hermann Borgan, fortjener også å bli nevnt.
Åskollen stiller med den samme elleveren som tapte 3-2 for Oppsal i sesongens første seriekamp. Odd gjør som ventet flere endringer på laget som slo Sarpsborg 08. Det er faktisk kun Tony Miettinen, Bork Bang-Kittelsen og Mikael Norø Ingebrigtsen som forblir i lagoppstillingen. I mål får Peder Nygaard Klausen sjansen, mens Samuel Skree Skjeldal, Mihajlo Ivancevic og Casper Glenna kommer inn i forsvarsleddet. Dagens kaptein, Etzaz Hussein, kommer inn på midtbanen sammen med Syver Aas og Jesper Svenungsen Skau. I angrep er det nysigneringen Bilal Njie som overtar plassen til Faniel Tewelde. Et sterkt lag, til tross for en del rotasjon!
Kampstart
Vi opplever dessverre litt tekniske problemer. Jobber med å fikse dette så fort som mulig, og komme tilbake med oppdateringer av dette cup-møtet.
7' Mål for Odd, Mikael Norø Ingebrigtsen scorer!
33' Det er bare å beklage mangelen på oppdateringer. Nå ser de tekniske problemene ut til å ha ordnet seg!
34' Njie chipper ballen inn i boksen. Der står Åskollen og rydder unna.
35' Åskollen etablerer et aldri så lite press rundt Odd-boksen. Makter derimot aldri å få ballen inn foran mål. Ender til slutt med et Odd-frispark, etter god jobb fra Skau.
35' Frispark til Odd
37' Dogan har roen når han settes under press. Åskollen lar seg generelt ikke vippe av pinnen når Odd setter inn et halvhøyt press.
37' Frispark til Odd
38' Ingebrigtsen fyrer av. Skuddet går midt på Dogan.
39' Johansen vinner et frispark i god innleggsposisjon. Skal Åskollen klare å utrette noe inn mot pause?
39' Frispark til Åskollen
40'
40' Hjørnespark til Odd
41' Mål for Odd, Jesper Skau scorer!
43' 2-0 er et langt mer komfortabelt resultat for Odd. Åskollen har absolutt vært i nærheten av å skape noe stort i denne omgangen.
44' Gult kort til Jens-Erik Johansen på Åskollen
45' Frispark til Odd
45' Hjørnespark til Odd
45' Pause
Odd går til pause med en komfortabel 2-0-ledelse. Åskollen har likevel klart seg bra i den første omgangen, til tross for den store forskjellen mellom lagenes utgangspunkt. Drømmen gjøres derimot ikke enklere av at andre omgang skal spilles i enorm motvind. Men vi har sett større cup-sjokk enn en snudd tomålsledelse. Dermed er det bare å henge med i andre omgang, nå som vi har løst de tekniske problemene!
45' 2. omgang
45' Spillerbytte Odd - Faniel Tewelde går på, Faniel Tewelde går av
45' Spillerbytte Odd - Salomon Owusu går på, Salomon Owusu går av
45' Lagene har tuslet ned fra parkeringsplassen og inn på banen. Ekte cup-stemning over dette, når Åskollen sparker i gang andre omgang!
45' Spillerbytte Åskollen - Varondeep Gosal går på, Varondeep Gosal går av
46' Tewelde får kjapt kjenne på den røffe stilen cup-fotballen bringer med seg. Brovina smeller til mot unggutten, som blir liggende noen sekunder.
46' Frispark til Odd
47' Skjeldal slår inn foran mål. Der er det hele tre mann som bommer på ballen, før Åskollen får klarert unna.
47' Straffe til Odd!
48' Mål til Odd! Mikael Norø Ingebrigtsen scorer på straffe!
50' Åskollen kommer fire mot tre, men roter bort muligheten når de spiller ballen til en spiller i hvitt.
51' Mål for Åskollen, Jens-Erik Johansen scorer!
53'
54' Njie kommer seg inn i feltet, og chipper ballen til Skau på bakre stolpe. Han prøver å få ballen inn foran mål på ny, men får et dårlig tilslag på ballen.
54' Frispark til Odd
55' Raaholt gjør en god jobb når han kommer seg foran Njie inne i boksen, og stopper et farlig angrep.
55' Gult kort til Nicklas Raaholt på Åskollen
56' Frispark til Odd
60' Hjørnespark til Åskollen
61' Tewelde nede for telling. Ikke en spiller Dokken eller Odd-fansen vil se dra på seg en skade i et oppgjør som dette. Så derimot ikke ut til å være noe Tewelde kommer til å måtte gi seg av, ettersom det nok var ballen som traff ham på minst ønskelig sted.
63' Spillet er i gang igjen.
63' Njie løfter inn på ny, men nok en gang gjør Åskollen en solid jobb foran eget mål.
64' Brovina med en stygg feil når hjemmelaget egentlig kan kontre. Spiller ballen i blinde, før han klipper ned Tewelde.
64' Gult kort til Artan Brovina på Åskollen
65' Spillerbytte Åskollen - Berkay Duman går på, Berkay Duman går av
66' Frispark til Odd
66' Glenna med nok en stygg ballmist. Åskollen evner ikke å utnytte det ved denne anledning.
67' Tewelde viser seg fram når han elegant drar seg inn i boksen. Innlegget mot Njie er også godt, men kant-kollegaen henger ikke helt med på notene.
67' Frispark til Åskollen
68' Åskollen fortsetter å prøve seg på lange baller i retning Grønlie Johansen. De har Owuso hatt god kontroll på etter at han kom inn.
70' Skjeldal spilles opp på høyresiden, og tester skuddfoten. Langt over.
70' Frispark til Åskollen
71' Frispark til Odd
72' Spillerbytte Åskollen - Kaan Kaya går på, Kaan Kaya går av
72' Spillerbytte Åskollen - Christian Massanet Aasheim går på, Christian Massanet Aasheim går av
73' Skau sender av gårde en markkryper. Den kryper utenfor.
73' Frispark til Åskollen
75' Hjemmelaget forsøker å tre gjennom Grønlie Johansen inne i feltet. For en gangs skyld har Glenna god kontroll på spissen, og stopper pasningen.
75' Spillerbytte Odd - Filip Rønningen Jørgensen går på, Filip Rønningen Jørgensen går av
75' Spillerbytte Odd - Thomas Rekdal går på, Thomas Rekdal går av
76' To nye indreløpere inn for Odd.
76' Frispark til Åskollen
77' Åskollen gir det en sjanse. Kommer susende i angrep hver gang muligheten byr seg. Likevel lenge siden de har skapt de store farlighetene.
78' Der kom den typiske breddefotball-klareringen. En ball spretter mot Vuckovic på midtbanen. Han sender ballen hele veien ut over motsatt kortlinje.
78' Kaya drar av Njie, men innlegget smeller i Rekdal.
80' Nguen sitter nede på midtbanen. Begynner kjøret av Eliteserie-motstander å virkelig ta på for Åskollen-spillerne? Holder seg til baksiden av låret, så Nguen fortsetter neppe.
80' Spillerbytte Åskollen - Fredrik Roald Høili går på, Fredrik Roald Høili går av
81' Nok et godt Åskollen-angrep! Grønlie Johansen spiller fri Kenyi, som fosser inn i boksen. Han forsøker å finne Duman på bakre stolpe. Der står derimot Skjeldal og måker ballen til værs.
82' Både Grønlie Johansen og Kenyi har virkelig vist seg fram fra en positiv side i dette oppgjøret. Ikke sjokkert om noen lag fra høyere i ligasystemet ser hva Åskollen-karene presterer.
82' Frispark til Åskollen
84' Tewelde prøver å vise seg fram, men bommer isteden grovt på en stikker i retning Rekdal.
84' Frispark til Åskollen
85' Klokka ser ut til å tikke ut for hjemmelaget. Fortsetter å slite i jakten på de ordentlige sjansene.
85' Spillerbytte Odd - Oliver Hagen går på, Oliver Hagen går av
87' Frispark til Odd
87' Dogan forsøker å slå langt. Ballen fanges derimot av vinden, og lander et godt stykke inne på Åskollens halvdel.
88' Owuso viser styrke i duell med Grønlie Johansen. Dytter enkelt spissen unna i løpsduellen.
89' Innbytter Hagen prøver lykken, men skuddet blokkeres av Kaya.
90' Frispark til Odd
90' Ballen spretter rundt i Åskollen-boksen, men ingen hvitkledde evner å få tåen på den.
90' Tewelde forsøker å dra seg rundt Bredeli for å avslutte. Touchet blir riktignok litt for langt og vinkelen for spiss.
90' Det virker som at Åskollen har gitt opp håpet etter en opphenting, som er nokså forståelig. Langt mindre intensitet i hjemmelaget enn for fem minutter siden.
90' Klausen står med ballen i beina i et solid halvminutt før en Åskollen-spiller kommer opp for å presse.
90' Frispark til Åskollen