FAMILIEDUELL: Geir og Emil Hauge klarte begge å komme seg til stangfinalen i Landsskytterstevnet. Foto: Per-Kristian Aas

Far og sønn i finale, og Tveito i kongelaget

Geir og Emil Hauge skrev historie på Landsskytterstevnet torsdag.

De to sørget for at en far og sønn for aller første gang klarte å komme seg til stangfinale, da skytterne kjempet om finaleplass i Bodø.

25 og 25

Både Emil (19) og Geir (48) klarte å komme inn blant de 16 finalistene. Far med 25 treff, og junior med 24.

Les også
Har lagt en mesterplan

Begge kom seg greit videre i første kvalifiseringsrunde, da med Emil som best av de to.

I siste runde ble Geir slått ut på langhold, mens Emil fremdeles var med.

Et nødskrik

Han skjøt 16 på langhold og hadde 16 treff på korthold, og da var det bare én skytter som kunne slå unggutten fra Mælum.

Les også
Vender hjem: – Det ser spennende ut

Thomas Høgåsseter klarte det imidlertid med et nødskrik. Han presterte 16 på langhold og 17 på korthold, og ble mester.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I kongelaget

Lunde-skytteren Runar Tveito (25) skjøt seg inn i sitt første kongelag med 247 poeng. Han åpnet med 147 og ett sterk grunnlag på 100 poeng sikret plassen.

Under finaleskytingen måtte Runar tåle en nier, og med 99 så ble det gode 346 og en niendeplass totalt. Kim Andre Lund vant med fantastiske 349.

HELT KONGE: Runar Tveito nådde målet om en plass i kongelaget. Foto: Per-Kristian Aas

– Grei gjennomføring, men mye puls på ståendeserien som også nierne kom, fikk inn 50 på kneserien. Merket at jeg var ikke helt fornøyd og kom litt i angrep igjen. På grunnlaget så kom jeg godt igang på stå, men pulsen kom tilbake på knestående, og jeg sleit med å skyte tiere, sier Tveito.

Det holdt heldigvis helt inn for han som grugledet seg litt.

– Jeg følte litt på at det er skummelt, men mest gledet meg. På omgangen så kom jeg godt igang, men fikk pulsøkning utover i serien. Klarte likevel å ta gode avtrekk. At det kom en nier, får man tåle.

– Hvor mye jobb er det for å komme seg til ett kongelag?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– 6.000-7.000 kaliber 22, og rundt 5.000 kaliber 6.5. i løpet av sesongen. Og en del konkurranser må til. Ligger på 50 banestevner til nå i år. Så det blir en del timer med skyting hver uke, det meste av året.

NRK på øret

– Har du hatt tanker om at man som skytter en gang skal komme seg til ett kongelag?

– Første året som seniorskytter begynte dette å komme. Fikk da mer fokus på NRK og sendingene fra fra landsskytterstevne. Har lastet ned dette og trener med dette på øret. Har også tenkt en del på dette med kamera på standplass, og taklingen av det hvis det kommer. Tror det var bra at jeg slapp det akkurat i år.

– Veien videre nå?

-Først skal vi hjem til samlagsmesterskapet og avslutningen på norgescupen, og har fremdeles håp om deltakelse i nordisk mesterskap. Så litt pause og så er det ny skytedress og trening og 15-meter stevner. Så vi satser for fullt enda. Har også byttet jobb da det å være snekker er til tider hardt, så nå blir jeg servicetekniker og skal drive med ventilasjon .