De fem klubbene i Viken som har vært berørt av det strengeste tiltaksnivået, har fått unntak og kan starte med fellestreninger igjen. Her Mjøndalens Lars Olden Larsen og Stabæks Luc Kassi i fjor.Foto: Terje Pedersen / NTB

Får unntak – eliteserien i fotball kan gjenoppta fellestreninger

Samtlige klubber i toppfotballen kan begynne med fellestreninger igjen etter at toppidrettsutøvere nå får unntak fra det strengeste tiltaksnivået.

Det bekrefter kulturminister Abid Raja overfor VG.

Ifølge statsråden kan toppklubbene i fotballen dermed begynne å trene allerede fra tirsdag ettermiddag.

– Jeg er veldig glad for å meddele at gis det åpning for organisert trening for toppidrettsutøvere. For fotballen begrenses dette til de to øverste divisjonene for kvinner og menn. Ellers er det all organisert toppidrett, altså utøvere definert av Norges idrettsforbund til å ha idretten som sitt hovedvirke. De må selvsagt følge sine smittevernprotokoller, sier kulturminister Raja.

Lørdag ble perioden med ekstra strenge smitteverntiltak forlenget for en rekke kommuner i Viken. Stabæk. Strømsgodset, Mjøndalen, Sarpsborg og Lillestrøm sto dermed i en situasjon der de ikke kunne starte opp med fellestreninger før 26. april.

Norges Fotballforbund har vært tydelig på at uten et raskt unntak vil det bli vrient å starte eliteserien som planlagt 8. og 9. mai.

Nå får altså toppfotballen det ønskede unntaket fra tiltaksnivå A, under forutsetning av at den oppdaterte smittevernprotokollen følges.

En avklaring om når treningskamper blir tillatt, er ventet å komme fredag. Også der har det vært stans i en lengre periode.

– Planen er at vi kommer til å si ja eller nei til dette 16. april, slik at de kan starte opp sine treningskamper fra 17. april, kulturminister Abid Raja (V) til NTB forrige uke.

Eliteserien skulle opprinnelig ha startet 5. april, men måtte utsettes som følge av strenge smitteverntiltak.

(©NTB)