FARTSFYLT: Gutta krutt fra Grenland, rød hjelm Ruben Jensen, hvit hjelm Marius Bratsberg og gul hjelm Tinius Svarstad. Foto: Terje Pettersen

Full fart på Geiteryggen

Lørdag fikk de yngste testet seg på speedwaybanen. Det ble en fartsfylt dag.

Totalt tretten førere i alderen fem til seksten år var på arrangementet «Barnas Speedway Dag». De yngste fikk prøve seg på 50cc syklene, her var det fem førere fra tre klubber. To av disse var fra Grenland.

De som sto å kikket på fikk seg en flott oppvising fra klassen nybegynner 85cc, her stilte én fører fra Grenland. De tilreisende fra Mjøsa speedwayklubb gjorde også sakene sine godt.

Les også
Tar med seg borteoppskriften hjem: – Må ha mer kynisme der også

– Gjestene våre var ikke kommet for å ligge bak noen de heller og også de ga et forrykende show, sier klubbleder for Grenland Speedway og Motorsykkel klubb, Terje Pettersen.

I klassen «knatte 85cc» var det førere fra ni til seksten år som kjørte. Dette er førere av et mer erfarent kaliber og det ga god underholdning for de som var tilstede for å se på. For Grenland speedwayklubb kjørte Ruben Jensen, Marius Bratsberg og Tinius Svarstad, alle tre kjørte det syklene maktet.

Les også
Vil ha Svendsen permanent

– Grenland Speedway er veldig fornøyd med at så mange kommer å besøker oss og dette er første gang en annen klubb, Mjøsa, har like mange førere som oss på banen i dette arrangementet som nå har vært avviklet hvert år siden 2012, forteller Pettersen.

Etter kjøringen ble det delt ut pokaler til alle, noe som vært svært populært hos de aspirerende sjåførene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

POKALER: Alle deltagerne tok med seg pokal hjem. Foto: Terje Pettersen