UNGE HÅPEFULLE: Det var mange som deltok under rekruttstevet i Gulsethallen. Foto: Privat

Fullt i bassenget da de yngste fikk prøve seg

Det var mye liv i Gulsethallen lørdag og søndag for en uke siden. For mange var det en ny opplevelse.

Skien Svømmeklubb inviterte til rekruttstevne i Gulsethallen. Svømmestevnet hadde 50 deltakere i alderen 7 til 15 år – fra klubbene Skien, Poseidon, Skarphedin og Kragerø.

Hvem som vant eller ikke var ikke det viktigste denne helgen.

– Ibsenrekrutten er et uformelt stevne, hvor det viktigste er å ha det gøy sammen på tvers av ulike svømmeklubber. For de yngste svømmerne er det i tillegg en fin måte å bli vant til stevnerutiner, det forteller Håvard Listaul, leder i Skien Svømmeklubb.

Les også
«Leo» har levert. Nå følges han av det svenske landslaget

Må ta vare på de yngste

For å holde på de yngste svømmerne er det viktig å få med hele svømmeklubben når man arrangerer rekruttstevne.

– Det å ta vare på rekruttene, er det viktigste vi gjør som svømmeklubb. Det er rekruttene som er svømmeklubbens framtid. Derfor involverer vi hele svømmeklubben i arrangementet. Mens de mindre erfarne svømmerne deltar som deltakere, jobber de mer erfarne svømmerne dugnad for gjennomføringen.

Les også
Thomas (20) ombestemte seg: – Dette vil jeg være med på

Gode resultater

Samtidig som det ble avholdt rekruttstevne på Gulset var noen av de beste svømmerne fra Skien og Poseidon på stevne i Stavanger. Her kunne Ulrik Berge Kittilsen vise til flere gode resultater. Der iblant en førsteplass på 50 og 100 meter backstroke.

– Skien Svømmeklubb har de siste årene hatt en formidabel økning i både aktivitet og prestasjon. Dette gjelder i alle våre ledd fra nybegynner svømmeopplæring til våre beste konkurransesvømmere som er helt i norgestoppen i sine årsklasser. For første gang på 14 år har vi svømmere som er kvalifisert til NM – og som i tillegg får gleden av å delta i NM i Kjølneshallen i Porsgrunn om 2 uker.