Kommentar: Kommentar Øyvind Haugen Foto: Varden

Gir klare svar til «fotballmamma»: – Kan med sikkerhet si det er feil

Fotballmamma Wenche Eie Reiersen gikk i strupen på Gulset IF fotball og betegnet det som et gubbevelde i et leserinnlegg torsdag. Hun fikk svar fra leder Einar Sanni. I dag får hun klare svar fra den tidligere A-lagstreneren, Øyvind Haugen. Han kan med sikkerhet si at minst tre punkter er feil, skriver han.

LES REIERSENS INNLEGG HER

LES SANNIS SVAR HER

Et svar til Wenche Reiersen sitt innlegg ang. Gulset Fotball.

Jeg leser et sylskarpt innlegg fra Wenche Reiersen på Facebook, TA og Varden. Etter nærmere 40 år som spiller, trener og lagleder i klubber som Fyresdal, Heddal, Gvarv, Skarphedin, Skotfoss og nå sist Gulset mener jeg at jeg har sett og opplevd mye innenfor fotballen. I 2018, 2019 og 2020 var jeg engasjert som A-lagstrener i Gulset. I 2019, 2020 og 2021 har jeg trent G6 til G8 i Gulset som far til en gutt på laget. I tillegg var jeg kampleder for dette jentelaget ca. 4 kamper høsten 2018.

Jeg vil herved forklare min opplevelse av en del ting som jeg kan si noe om i forhold til enkelte av uttalelsene Reiersen kommer med. De jeg ikke har kunnskap om velger jeg ikke å skrive noe om.

Når jeg fikk jobben hadde Gulset en målsetting om opprykk og å få fram spillere fra Gulset. De hadde ambisjoner om 4. div. i løpet av tre år. Det er stor forskjell å være en 6. divisjonsklubb kontra en 4.div klubb. Noe alle som har vært innenfor fotballen vet. Både når det gjelder apparat, utstyr, treninger, treningstider osv. Jeg hadde klare tanker om spillerutvikling og hospiteringsordninger. Dette skriver jeg for at folk skal ha bakgrunnsinformasjon om det jeg deler.

Jeg vil kommentere tre punkter som jeg kan med sikkerhet si er feil i min periode i klubben.

* Jentene føler seg feilfordelt i forhold til bane. Jeg satt på x antall møter angående banetildelinger. Jeg skal ærlig innrømme at jeg jobbet for å få en best mulig flyt for G16, G19 og A-lag i forhold til hospitering og utvikling. Flere ganger spurte jeg om Jentelaget kunne flytte tid og dag for å optimalisere utviklingen og hospitering for de tre lagene. Hver gang fikk jeg til svar at jentelaget var viktig for klubben, de hadde veldig behov for treninger de dagene, på de bestemte tidspunktene og kunne ikke noen andre dager. Noe jeg tok til etterretning. Så fra 2018 og fram til 2021 er dette direkte feil. Jeg hadde trening etter jentelaget på disse dagene. Jeg så aldri at de ikke hadde tildelt bane eller at de ble flytta på. Når det var kamper på en av banene måtte alle lag jenke seg for at flest mulig skulle få trene. Dette gjaldt også A-laget.

* Punkt 2 i forhold til utstyr. Spillerne på A-laget måtte kjøpe egne shortser, sokker, treningstøy og overtrekkstøy, alt med Gulsets logo på. I alle andre klubber jeg har vært, har A-laget blitt for forfordelt når det gjelder utstyr, men ikke i Gulset. Når jeg stilte spørsmål om dette fikk jeg til svar, at det var slik klubben driver. Så jeg har aldri sett at dette heller stemmer. Når det gjelder drakter så delte A-laget drakter med B-laget og bortedraktene har andre lag i klubben også lånt. Når A-laget fikk nye drakter overtok juniorlaget de «gamle» til A-laget. Når det gjelder draktene. Her har jeg heller aldri sett en forfordeling i klubben.

* Når det gjelder baller og utstyr så kan jeg si at baller, vester osv. har vært felles mellom flere lag. Blant annet brukte jentene vestene til A-laget. Samt at treningsballer for juniorlag, B-lag og A-lag aldri har vært i toppklasse i forhold til andre klubber jeg har vært i. Verken junior- eller B-lag fikk nye baller, men måtte bruke gamle og skeive baller. Så noe forfordeling her har jeg heller aldri sett.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

* Når det gjelder påstanden om garderober stemmer heller ikke dette. Før pandemien hadde jentelaget garderobe til hver trening. Denne garderoben var nabogarderoben til A-laget. Under pandemien fikk ingen bruke garderober og etter hvert kunne bare en kohort bruke en garderobe. Dette på grunn av nasjonale regler, som Gulset som klubb måtte forholde seg til. Her kunne ikke alle få ha en garderobe siden klubben ikke har nok garderober.

En ting jeg er meget imponert over som A-lagstrener, G8-trener og fotballentusiast i Gulset er hvor mye enkelte av de i det såkalte «Gubbevelde» som Reiersen kaller de, og andre ildsjeler har lag ned av tid og engasjement i klubben. Dette for at for at barn, ungdom og voksne skal få drive på med fotball under best mulig forhold. Jeg særdeles imponert og glad for at Gulset har disse menneskene i klubben. Det bør vi som foreldre være evig takknemlig for.

Når det gjelder det andre Reiersen skriver om har jeg ikke nok informasjon eller kunnskap om sakene. Jeg har bare skrevet om det jeg vet og kan si noe om.

Øyvind Haugen