MESTERSKAP: Gjerpen Friidrett arrangerte åpent klubbmesterskap Foto: Gjerpen Friidrett

Gjerpen Friidrett åpent klubbmesterskap

Gjerpen Friidrett har igjen arrangert et åpent klubbmesterskap i terreng/grusløp. For andre gang i «nyere tid» og for andre gang under covid-19 regime. Løpet ble til på kort varsel i og med Skien åpnet opp covid-19 restriksjoner fra og med sist fredag. 30 løpere fant veien til start. Som i fjor skinte sola om kapp med glade løpere som endelig fikk konkurrert igjen. Gjerpen Friidrett har ikke arrangert noe løp på et år. Både Nyttårstrimmen og 2xByløpet har blitt avlyst.

På startstreken stod cirka halvparten Gjerpenløpere og en annen halvpart halvpart var en fin blanding av unge skiløpere og litt eldre ultraløpere fra regionen. Løypa var totalt 6 km og gikk fra Gjerpen klubbhus nordover til Nordre Grini gård og så en 2-3 km terrengrunde i skogen i Lundsdalen.

MESTERSKAP: Gjerpen Friidrett arrangerte åpent klubbmesterskap Foto: Gjerpen Friidrett

Den unge talenfulle skiløperen Christoffer Ruger fra Gulset IF/Grenland Ski tok teten fra start og ledet foran en liten tetgruppe ved inngangen til skogen. Ut av skogen kom han alene. Terreng i Lundsdalen er kupert og ingen klarte å henge på Christoffer opp og ned kneikene der. Over målstreken kom han i ensom majestet på tiden 21:38. Maratonløperen Jonathan Gullesen fra Gjerpen måtte se flere unggutter komme forbi seg i skogen, men på de siste 1.5 km grus/asfalt til mål klarte han å løpe seg opp til en fin andreplass totalt, på tiden 22:50. Med det ble han og klubbmester i Gjerpen. På de neste to plassene fulgte Lars Olav og Knut Eirik Aspheim Kaasa, begge Gulset IF/Grenland Ski, henholdsvis på 22:59 og 23:45.

I dameklassen stilte kun 3 løpere fra Gjerpen til start. Ingrid Norendal Braathen skulle egentlig stå vakt med etter litt omrokering var hun klar. Ingrid vant og ble klubbmester med den fine tiden 30:24. På delt andre plass løp Marianne Årdalen og Marianne Heibø hand i hand i mål.

Begge vinnerne fikk utdelt en gavepremie på kr 1000,- fra Sport1 Arkaden/Gjerpen Friidrett. De to andre gavepremiene ble trukket ut på startnummer.

Alt i alt et fint arrangement med bare blide fjes og se. Gjerpen Friidrett kommer tilbake til høsten med et nytt åpent klubbmesterskap, denne gang med baneløp på Herkules.

MESTERSKAP: Gjerpen Friidrett arrangerte åpent klubbmesterskap Foto: Gjerpen Friidrett