annonse

Gull, sølv og bronse i NM

skiskytting
skiskytting: Maren Nenseter tok gull, Aslak Nenseter tok sølv mens Hedda Lundeberg Aas tok bronse.

Gull, sølv og bronse. Det er fasit for Bø Skiskytterlag etter dag èn i junior-NM på Lillehammer.

  • Pål Lundsholtpal.lundsholt@varden.no

Maren Nenseter (16) gjorde det meste riktig, både i løypa og på standplass, i sin NM-debut.

Overlegen seier

– Ja, det gikk jo greit det her. En bedre debut kunne jeg vel ikke fått, smiler den beskjedne ungjenta etter at gullet på fellesstarten i 17-årsklassen var sikret.

Facebook-knapp kommer her

– Jeg er selvfølgelig litt overrasket over at jeg gikk helt til topps. Men formen har vært veldig god den siste tiden, så jeg hadde faktisk litt trua før løpet. Men at jeg skulle vinne såpass overlegent som jeg gjorde hadde jeg selvfølgelig ikke regnet med, innrømmer 16-åringen som gikk i mål halvminuttet før nestemann.

Stolt av storebror

Men det var ikke bare gulljenta som hadde grunn til å trekke på smilebåndet etter gårsdagens fellesstart. Også storebror, Aslak Nenseter gjorde sine saker bra- veldig bra.

– Ja, jeg er kjempestolt over broren min. Det å bli nummer to i 18-årsklassen for menn er en utrolig sterkt prestasjon. Og han er veldig fornøyd selv også, forsikrer ungjenta som også kan fortelle at Heddal Lundeberg Aas som til slutt ble nummer tre i 17-årsklassen var strålende fornøyd.

– Ja, vi er vel rimelig fornøyde hele gjengen. Det er jo ikke hver dag løpere fra Bø skiskytterlag tar medaljer i NM, sier ungjenta som er kjapp med å legge til at trioen kommer fra Ulefoss, men går for Bø.

– Det er viktig å få med, sier den nybakte norgesmesteren.

Mange fra Telemark

Men det var ikke bare Ulefoss-trioen som var i aksjon på Birkebeiner Skistadion på Lillehammer i går. Også en rekke andre telemarkinger gjorde sine saker bra. Ida Emilie Herfoss fra Drangedal IL ble nummer 12 i 17-års klassen, mens Marie Roko Kallager endte på en 32. plass.

Magnus Håkonsen fra Bø SSL ble nummer 13 i 17- årsklassen for menn, mens Sigmund Andres Kvammen Forberg, også han fra Bø SSL, ble nummer 21.

På plassen bak havnet Halvor Dagssøn Landsverk fra Ørn, mens Kristoffer Vatnar (Bø SSL) endte på en 51. plass. Bendik Aketun fra Fyresdal ble til slutt nummer 12 i menn 19 år.
Søndag er det stafett.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse