Stine Bredal Oftedal og resten av det norske laget etter EM-gullet i 2016. Foto: Vidar Ruud / NTB

Håndball-EM blir ikke spilt i Norge

Håndball-EM i Trondheim er avlyst. Norges Håndballforbund fikk ikke gjennomslag for et unntak fra norske smittevernbestemmelser.

Avgjørelsen ble offentliggjort mandag gjennom NHFs twitterkonto.

Trondheim må dermed skrote sine planer om å være arrangørby. De norske håndballjentene får ingen fordel av å spille i eget land for første gang siden 2010. Den gangen spilte Norge noen kamper hjemme, før EM ble avsluttet i Danmark med norsk gull etter finaleseier mot Sverige.

Fredag sa statsminister Erna Solberg til NTB at det er «mange tegn som tyder på at det blir vanskelig å kunne arrangere EM».

Nå kan Danmark komme til å overta hele EM-sluttspillet. Danskene var delarrangør og skulle avvikle cirka 40 prosent av kampene etter den opprinnelige planen.

Kollisjon

I slutten av oktober ble det klart at norske smittevernregler ville gjøre det vrient å gjennomføre EM på norsk jord. En positiv koronaprøve hos en spiller eller leder ville sette hele laget ut av spill. Også nylige motstanderlag ville blitt rammet.

Reglene i Danmark er mindre strikte for EM-delegasjonene.

Etter hektisk møtevirksomhet og forslag til nye smittevernprotokoller den siste tiden, kom man ikke i mål med en lemping på smittevernreglene i Norge. Dermed måtte Norges Håndballforbund og Det europeiske håndballforbundet (EHF) ta beslutningen og si farvel til kamper i Norge.

Tett

Norge skulle hatt to innledende gruppespill, en hovedrunde og så hele cupspillet fra semifinaler, alt i Trondheim.

EM spilles i perioden 3.–20. desember.

Norge har ikke vunnet en tittel siden EM i 2016. På de fem siste mesterskapene (OL, VM og EM) er tittelen fra fire år tilbake eneste norske gull.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den gangen ble tittelen sikret i Boxen-hallen i Herning. Det er også der store deler av årets EM vil bli avviklet.

(©NTB)