Generalsekretær Erik Langerud sier at håndballforbundet har vedtatt å fryse helgens kamper for barn og ungdom. Foto: Vidar Ruud / NTB

Håndballforbundet fryser barne- og ungdomskamper

Norges Håndballforbund (NHF) har vedtatt å stoppe all regional kampaktivitet til ogmed tirsdag 10. november. Eliteserien og 1. divisjon går som planlagt.

Det midlertidige vedtaket trer i kraft fra og med fredag 6. november, og gjelder alle kamper som skulle vært avviklet i regi av Norges Håndballforbunds regioner – i praksis barne- og ungdomshåndballen.

I samråd med Norges idrettsforbund er det avklart at oppgjørene i topphåndballen (eliteserien og 1. divisjon) fortsatt kan gjennomføres, så lenge lokale restriksjoner ikke hindrer dette.

Avgjørelsen er tatt av NHFs nasjonale ledergruppe, som består av NHFs generalsekretær og de seks regionenes daglige ledere.

– Koronasituasjonen er alvorlig. Det understrekes av nasjonale og lokale myndigheters seneste innstramminger. Både sentralt og ute i regionene får vi masse spørsmål fra klubber som lurer på hva som skjer og hva de skal forholde seg til. Vi mener derfor det er viktig at det fattes én samlet beslutning som våre lag og medlemmer kan forholde seg til, selv om smittesituasjonen er ulik fra kommune til kommune, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud i en pressemelding.

Han understreker at alle lag fortsatt står fritt til å gjennomføre treninger, etter de gjeldende protokoller, så lenge hall er tilgjengelig og kommunale myndigheter tillater treningsvirksomhet. Men den regionale kampaktiviteten settes altså på vent de neste dagene.

(©NTB)