Fotballbanene er fortsatt stengt for de over 19 år som spiller i breddedivisjonene.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Har fått kritikk for «ulne» korona-svar. Dette sier Bent Høie om breddefotballen

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) sier han forstår at fotballen ønsker en dato for når de kan gå i gang med breddetrening. Men han har ingen dato å gi.

Etter regjeringens pressekonferanse torsdag ble Høie og statsminister Erna Solberg (H) anklaget av fotballfolket for å komme med «ulne» uttalelser.

Regjeringen slo fast at det ikke er tid for åpning av samfunnet nå, men kom derimot med en liste over mulige innskjerpende tiltak.

Helseminister Bent Høie. Foto: Stian Lysberg Solum

Samtidig understreket de at det kan bli aktuelt å åpne for kontakttrening i breddeidretten dersom smitten går ned. Fotballen har satt en egen deadline midt i september for når de senest må være i gang med trening for å redde breddesesongen.

NTB har i etterkant av pressekonferansen stilt Høie spørsmål om hva han tenker om at uttalelsene hans blir regnet som «ulne», og om han kan si noe om når regjeringen tidligst kan åpne for slik aktivitet.

– Jeg har stor forståelse for at fotballen hadde ønsket en dato å forholde seg til. Men dessverre er vi nå i en situasjon der vi først må se an utviklingen i smittesituasjonen, svarer Høie i en epost.

– Vi vil gjenåpne for trening med nærkontakt i breddeidretten for voksne så snart smittesituasjonen tilsier det. Det viktigste for oss nå er å beholde kontrollen og unngå at vi må stenge samfunnet helt ned igjen, legger han til.

(©NTB)