KUNSTGRESS: Marit Schulstok og Einar Håndlykken i Odd byr på konferanse om kunstgress. Foto: Odd

Har invitert landets fremste eksperter: – Det er en kilde til både glede og bekymring

I høst har Odd invitert landets fremste aktører på kunstgress, og hva man kan forvente av lovpålegg i framtiden. – Jeg håper mange finner dette interessant, sier Marit Schulstok i Odd.

– Kunstgress er en kilde til både sportsglede og miljøbekymring. 22. september samler vi aktører fra hele landet til konferanse med høyaktuelt tema på Skagerak Arena, skriver Odd i en pressemelding.

«Kunstgress og miljø» er temaet for Odds miljøkonferanse 2020. Foredragsholderne kommer fra ulike miljøer og representerer ulike meninger. I løpet av dagen ønsker vi å komme nærmere svaret på hvordan bredde- og toppklubber kan kombinere det å sikre en lang fotballsesong med det å spare miljøet - til overkommelige kostnader.

Les også
Floker Bakenga-overgangen seg til?

Det er en nasjonal forskrift om kunstgress på trappene og EU vurderer forbud mot gummigranulat.

– Dette er en problemstilling mange klubber, kommuner og kanskje også fylkeskommunen vil finne interessant å høre på, og vi håper at vi kan samle informasjon om dette temaet med en slik konferanse, legger hun til.

Geirfinn Kvalheim fra Norges Fotballforbund (NFF) vil blant annet komme for å snakke om rammebetingelser for kunstgressbaner framover. Bjørn Aas leder forskningsprosjektet «Kunstgress 2021» ved Norges naturvitenskapelige universitet (NTNU). Han vil presentere funn fra forskningen, livsløpskostnader for ulike dekker og bærekraftige alternativer og erfaringer. Espen Hoff fra PST Sportsanlegg vil snakke om framtidens kunstgress, mens Joakim Gulliksen presenterer Naturvernforbundets syn.

Les også
Forlenget med Odd: – Hadde ikke vært aktuelt om Torgeir ble i Odd

– Vi tror det er nyttig å lære og å bidra i diskusjonen om veien videre, avslutter Marit Schulstok, som er prosjektleder for miljø i skiensklubben.