GULL: Henriette Trostoel fra Notodden vant NM i ATV-cross (Quad) på Elverum lørdag Foto: Privat

Henriette (17) vant NM

Henriette Trosthoel vant kvinnenes finale i quad (ATV-cross) under NM-veka på Starmoen i Elverum.

På andreplass kom Silje Langeland Granli, med Malin Langeland Sørhaug på bronseplass. Begge representerer NMK Aurskog-Høland.

Mens gull- og sølvvinneren sto bokført med 8 runder, ble det sju runder på plass nummer tre og fire. Nummer fire i finalen ble Helene Trosthoel fra NMK Notodden. På femteplass kom Emma Hamer Johannessen fra Nøtterøy Motorsportklubb.

17-åringen kjører for NMK Notodden og vant NM også i fjor. Hun begynte å kjøre ATV-cross for snart åtte år siden. Til Telen forteller hun at det var tøff konkurranse i år.

– Løpet gikk bra, men det var veldig varmt. Det var litt fight med nummer to, jeg hadde en liten luke som jeg beholdt. Jeg lå i tet hele tida, tok begge startene og vant begge heatene. I cross starter alle på linje, og det er viktig å komme godt ut i starten. I dag klaffa alt for meg, sier hun til avisen.

Hun går for hat trick og forhåpentligvis et internasjonalt mesterskap.

–Jeg trener på Notodden torsdag og lørdag, dessuten prøver jeg å trene litt mer på egen hånd. Det er ikke så mange jenter som kjører ATV-cross i Norge. Derfor håper jeg at jeg skal klare å ta NM-tittelen for tredje gang neste år, sier hun til Telen, og legger til at EM er neste mål.

SEIER: Henriette Trostoel fra Notodden inn til seier i NM i ATV-cross (Quad) på Elverum lørdag Foto: Privat