7048: Det var 7048 tilskuere til stede da AGF slo FC København 1-0 i den danske superligaen i fotball søndag. Foto: Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / NTB scanpix

Roses av politiet etter denne fotballkampen

Mens maks 200 tilskuere slipper inn på fotballkamper i Norge, åpnes det for stadig flere i Danmark. De 7048 fremmøtte på helgens AGF-kamp får skryt av politiet.

Østjylland-politiet er godt fornøyd med de fremmøtte på søndagens oppgjør mellom AGF og Ståle Solbakkens FC København, som hjemmelaget vant 1-0. Tilskuertallet er det klart høyeste etter koronapausen i dansk fotball.

– Politiet berømmer fansen for stort sett å ha vist god disiplin og fulgt instruksjonene gitt før, under og etter kampen. Ved 1-0-scoringen reiste flere seg fra setene, men de satte seg raskt ned igjen, skriver politiet i sin rapport.

Administrerende direktør Leif Øverlandi Norsk Toppfotball ønsker flere tilskuere på kamper i Norge. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Forrige uke endret Danmarks regjering avstandskravet mellom tilskuerne til én meter.

Det gjør at stadig flere tilskuere kan møte opp på kampene.

Nils Fisketjønn er konkurransedirektør i Norges Fotballforbund. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ønsker det samme i Norge

I Norge er kun tillatt med 200 tilskuere til stede på fotballkamper, uavhengig av arenaens kapasitet.

Toppfotball Kvinner og Norsk Toppfotball jobber med å få til en dansk tilskuermodell også her til lands og har samarbeidet med den danske divisjonsforeningen.

– Vi har fått tilsendt alt de har gjort av vurderinger og en evalueringsrapport. Det har vært drevet i samarbeid med myndighetene, og det har vært ønsket av dem. Vi håper å få til det samme i Norge. Vi har stor respekt for kompleksiteten som ligger i å åpne opp samfunnet gradvis og kontrollert, sa Leif Øverland i Norsk Toppfotball til Eurosport nylig.

Ståle Solbakken og FC København tapte 0-1 borte mot Aarhus-klubben AGF søndag. Det var 7048 tilskuere til stede på kampen. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / NTB scanpix

Også Norges Fotballlforbund henter inspirasjon fra Danmark, opplyser konkurransedirektør Nils Fisketjønn til Aftenbladet.

– I første omgang vil vi øke antall tilskuere til 500. Dette håper vi kan skje tidlig på sensommeren. Og så jobber vi med et prosjekt for å få på plass 2500 tilskuere, hvor vi først vil teste dette på noen få arenaer, sier han.

Det er langt ifra fullsatt på norske fotballkamper som følge av koronapandemien. Maksimalt 200 tilskuere får være til stede, og de må holde god avstand, slik Stabæk-supporterne gjorde mot Strømsgodset.Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Godt forberedt i Aarhus

Alt i alt er politiet godt fornøyd med hvordan oppgjøret mellom AGF og FC København ble gjennomført søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Politiets opplevelse var at klubben hadde forberedt seg veldig bra og hadde tatt en rekke forholdsregler for å sikre at det ble holdt nødvendig avstand og at samlingsforbudet blir overholdt, skriver Østjylland-politiet.

Politiet var derimot ikke fornøyd med at supporterne samlet seg etter kampslutt da AGF-spillerne gikk en seiersrunde for å feire tre poeng, noe klubben vil bli konfrontert med i ettertid.