Urædd-keeper Eirik Gløsmyr Bjaaland fikk seg en real trøkk av stolpen, men kom tilbake i kampen de siste minuttene.
Urædd-keeper Eirik Gløsmyr Bjaaland fikk seg en real trøkk av stolpen, men kom tilbake i kampen de siste minuttene. Foto: Bjørn Borge

Her fryktet han det hadde gått ordentlig ille

Eirik Gløsmyr Bjaaland storspilte i Urædds mål, men fryktet det verste etter at han kastet seg og reddet en ball – og kolliderte med stolpen.

Porsgrunnsklubben innledet sesongen i 2. divisjon med seier 26-19 hjemme mot Vikings rekruttlag, ikke minst takket være en solid 2. omgang, og en solid keeper.

Det så imidlertid stygt ut for sistnevnte da kampen nærmet seg slutten. Etter at Urædd hadde tatt ut keeper og kjørt en ekstra utespiller i angrep, overtok Viking ballen og sendte den mot Urædds mål.

Smalt i stolpen

Det lignet en sikker scoring, men fra sidelinjen kom Bjaaland med en fotballkeeperredning, før han smalt i stolpen.

Og ble liggende.

– Den ballen skulle ikke inn. Helt uaktuelt, sier keeperen etter kampen.

SYNES ODD HAR BETALT NOK VEIPENGER

Inn gikk den ikke, men for Bjaaland virket det å være mer sannsynlig med legevakt enn videre spill, der han tilsynelatende gispet etter luft.

Fikk ikke puste

– Det føltes slik, at jeg ikke fikk puste. Var som om stolpen forsvant inn mellom ribbeina. Fikk antakelig bare slått pusten ut av meg, men dette bør nok sjekkes, sier en glad, men øm Urædd-keeper.

Han kom inn og spilte de to siste minuttene av kampen. I mellomtiden sto unge Tobias Gjerde Johannessen som en fullgod erstatter for et Urædd som tidlig koplet grepet om kampen i den andre omgangen.

– Da vinner du

Fra pauseledelse 11-10, var Urædd tre foran på 16-13 etter 38 minutter. Det sto 19-14 midt i omgangen, og et skjerpet forsvar, samt den styrken Urædd har i bakspillerrekka Marius Klevstad, Sindre Svines og Thomas Bjaaland, ble mer enn nok til å vinne solid.

MINISTEREN HAR DÅRLIG SAMVITTIGHET

– Vi har jobbet lenge med å få satt et godt forsvar, og 2. omgangen var god der. Når du slipper inn 19, vinner du håndballkamper, sier trener Christoffer Martinussen, som syntes keeper Bjaaland illustrerte innsatsviljen.

– Her har man målvakter som omtrent ofrer liv og helse for laget. Godt at det tilsynelatende gikk ganske bra til slutt.