PIL OG BUE: Robin Kåss fikk en kjapp innføring av Morten Wraalsen i bruk av pil og bue. Foto: Pål Lundsholt

Her lever Robin nesten opp til navnet sitt

Robin Kåss levde nesten opp til navnebror Robin Hood da han innviet den nye bueskytterarenaen på Kjølnes lørdag.

PORSGRUNN (VARDEN) Etter å ha fått en kjapp instruksjon av Morten Wraalsen, som er leder i Grenland Bueskytterklubb, fikk Porsgrunns ordfører æren av å fyre av de første tre pilene.

– Det er første gang jeg prøver meg med bueskyting, så jeg er ganske fornøyd med resultatet. Det ble ikke bullseye, men jeg traff i alle fall blinken – til slutt, sier Kåss.

Les også
Uansett hva Even gjør, blir broren et tema

Ikke lett

Selv om innsatsen ble belønnet med høflig applaus fra de frammøtte, er ordføreren den første til å innrømme at treffsikkerheten trolig er et stykke unna navnebroren fra Nottinghams skoger.

– Det er ikke sikkert han hadde blitt veldig imponert, sier Kåss.

Les også
Odd ønsker to spillere i retur

En som derimot lot seg imponere var bueskytterklubbens leder.

– Egentlig. Det er ikke så lett som det ser ut som, så jeg synes han klarte seg veldig bra, og det er ikke bare noe jeg sier, understreker Morten Wraalsen og smiler.

TREFFSIKRE: Bueskytterne Ole Th. Olsen (f.v.), Roger Agersborg-Hansen og Freja Kristensen er av det treffsikre slaget. Foto: Pål Lundsholt

Kanskje ikke så rart. Lørdag ble bueskytternes nye skytteranlegg på Kjølnes offisielt åpnet med brask og bram.

Bredde og topp

– Det er helt fantastisk å være på plass her. Det gir oss veldig gode rammevilkår for at skytterne våre skal kunne utvikle seg. Nå har vi alle muligheter til å være en klubb for alle – både for bredde, men også for dem som ønsker å satse litt mer, sier Wraalsen.

Per i dag er det ikke veldig mange aktive bueskyttere i Grenland, men med det nye anlegget på plass er Wraalsen trygg på at medlemstallene etter hvert vil øke ganske bra.

Vekst

– Vi vet jo at det er veldig mange som er nysgjerrige på sporten, og nå som vi har fått dette anlegget her – som vi er så godt plassert og så godt synlig, så tror jeg vi kommer til å se en aldri så liten vekst. Vi håper i alle fall det, sier Wraalsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LYSTIGE TONER: Skien Janitsjar bidro med lystige toner under lørdagens åpning. Foto: Pål Lundsholt

Han understreker at det er lite som skal til for å komme i gang.

– Det er egentlig bare å melde seg på et nybegynnerkurs. Vi hjelper folk med å komme i gang og de som ønsker å prøve seg får låne utstyr og det som trengs, sier Wraalsen.