Vikingfansen hylles av Odd etter kampen på Skagerak Arena tirsdag. Her fra et tidligere oppgjør. Driftsleder Reidar Midtgaard twitret etter kampen om hvor imponert han var av Viking-fansen.
Vikingfansen hylles av Odd etter kampen på Skagerak Arena tirsdag. Her fra et tidligere oppgjør. Driftsleder Reidar Midtgaard twitret etter kampen om hvor imponert han var av Viking-fansen. Foto: NTB Scanpix

Hyller Viking-supporterne: – Kom med egne søppelsekker og ryddet før de dro

Hadde med søppelsekker og ryddet etter seg.

Viking-supportene etterlot seg null søppel og ikke noe hærverk.

LES OGSÅ:Er du enig med Tom Gulliksen, er det flaut eller trist?

«Det er forskjell på folk, noen knuser bortefeltet, andre har med egne søppelsekker og rydder hele feltet etter kamp. Viking FK er Vestlandets beste ambassadører. Fantastisk gjeng og velkommen tilbake neste år!», skrev Reidar Midtgaard, driftssjef på Skagerak Arena på Twitter etter kampen. 

Er imponert

Odds daglige leder, Einar Håndlykken, skryter av Viking-supporternes oppførsel etter tirsdagens kamp i Skien. Selv med tap får de høyeste karakter av skiensklubben. 

– Viking-supporterne kom altså med egne søppelsekker og ryddet bortefeltet før de dro. Det står i sterk kontrast til hva som skjedde da Brann var her, sier Håndlykken, og tenker på da Brann-supporterne var på stadion i første serierunde. Flere av stolene på bortetribunen var sparket sønder og sammen, og på toalettene var det også gjort skadeverk.Totalt var det skader for nærmere 30.000 kroner

– Ingenting ble ødelagt og det var nesten mer ryddig da de dro enn da de kom. Imponerende, fortsetter Odd-sjefen.

Det er forskjell på folk, noen knuser bortefeltet, andre har med egne søppelsekker og rydder hele feltet etter kamp👏🏻@viking_fker vestlandets beste ambassadører, fantastisk gjeng, velkommen tilbake neste år!@viking_oslo👏🏻

— Reidar midtgaard (@ShipsReidar)April 23, 2019

Venner etter kamp

Han mener på ingen måte at supportere skal ha silkehansker på under hele kampen.

LES OGSÅ:Er på vei mot gigaform

– Absolutt ikke. Viking-supporterne buet på våre spillere, heiet og lagde liv. Akkurat slik vi ønsker på en kamp. Men etter kampen bør man være venner og heller ikke gjøre hærverk før man drar. Jeg ble positivt overrasket da jeg hørte at de hadde med seg søppelsekker og ryddet. Vi ønsker dem hjertelig velkommen tilbake eneste år.

– Bør Oddrane gjøre dette på deres bortekamper?

– Alle burde gjøre dette, etter alle kamper!

NB! De japanske supporterne ble for øvrig hyllet av en hel fotballverden etter at de ryddet tribunen i VM i 2014. (ekstern lenke)