Custom Colt, kusk Svein Ove Wassberg og eier og trener Henry Rorgemoen etter seieren i Norsk Travkriterium søndag.
Custom Colt, kusk Svein Ove Wassberg og eier og trener Henry Rorgemoen etter seieren i Norsk Travkriterium søndag. Foto: Hesteguiden.com

I år kunne han knegge fornøyd

I fjor tapte hans Catherine’s Chevy hårfint. Søndag fikk Henry Rorgemoen revansj, da Custom Colt vant Norsk Travkriterium.

750.000 kroner innkasserte den dyktige amatørtreneren for triumfen på storløpsdagen på Bjerke.

Men det startet med galopp bak bilen for telemarkingens kandidat.

ROTET BORT SEIEREN

– Dette var herlig

– Jeg har følt jeg har hatt beste hesten, men kurven har gått feil etter Leangen. Det er nesten så har begynt å lure på om ekspertene som har sagt han har passert toppen har hatt rett. Dette var herlig. Jeg så ikke starten, men registrerte han var langt og lurte på hva som skjedde, sier eier og trener Henry Rorgemoen til Trav- og Galoppnytt etter jubelløpet.

I 2018 ble det tap på målfoto både i kriteriet og Hans Petter Tholfsens Minneløp for Catherine’s Chevy, som ble kåret til årets hest i Telemark.

Nå har Custom Colt sørget for revansj for Rorgemoen i begge storløpene.

Svensk jubel

Da Grisle Odin G.L. vant det norske kriteriet for kaldblodshester på Bjerkebanen søndag, jublet den svenske travprinsessen Frida Karlsson hjemme i stua.

Hun er deleier i hesten og var lynraskt ute på Instagram etter storløpstriumfen i Oslo.

IMPONERENDE START

«Wow!! Grisle Odin GL seger i norske kriteriet», skrev langrennsstjernen.

På Bjerke jublet kusken Øystein Tjomsland for seieren. Den innbrakte en seierssjekk på 500.000 norske kroner.

– Frida fulgte løpet fra sin PC hjemme i Sollefteå i Nord-Sverige. Hun sa bare «kanonbra» da jeg snakket med henne rett etter løpet, sa Stig Wiklund, som også er en av eierne av gullvinneren.

Holdt show

Norges nye storstjerne på travbanen, Hilary B.R., holdt show på Bjerkebanen søndag. Deretter sørget Max Brady for Derby-dobbel for trener Geir Vegard Gundersen.

ELBA BLE BYTTET UT: – EN MISFORSTÅELSE

Gundersen-familien vant både hoppe-Derby og Norsk Travderby på Bjerkebanen i Oslo søndag. Hver av seirene var verdt to millioner kroner.

– Oioioi. Dette er tøft. Vi klarte det igjen. Det er fantastisk, altså, sa en rørt Geir Vegard Gundersen, som tok sin sjette Derby-seier som kusk.

Også for ett år siden sto han igjen som vinner av Norsk Travderby. Da het vinnerhesten Gretzky B.R., og i sulkyen satt den gang sønnen Magnus Teien Gundersen.