Sist torsdag var han ute i derbykval i Östersund, og knuste alle konkurrentene. Etter en fin start overtok hingsten føringen i første sving.

Vel i tet dro Øystein Tjomsland hardt unna hele veien, og forsvant ifra konkurrentene de siste 500 meterne. Vinnertiden ble sterke 1.23,1 over 2140 meter autostart. Førstepremien var 50.000 svenske kroner, mens det venter 600.000 svenske kroner i finalen.

Finale

I et annet kval spurtet Team Øverdals Voje Dino sammen med Lars Anvar Kolle flott til annen. Dermed er også han klar for finalen fredag 4. august.

I kval til Stoderby ble det også en seier til en telemarkseid hest. Også hun trenes og ble kjørt av Øystein Tjomsland. Vega overtok teten runden igjen, og var siden totalt overlegen. Vinnertiden ble 1.25,9 over 2140 meter autostart. Også her var førstepremien på 50.000, og det er også 600.000 til vinneren i finalen 4. august.

Svensk Travkriterium

Mandag var det kval til det svenske kriteriet på Dannero. Det ble en fin dag for telemarkseide hester. To av to kvalifiserte seg til finalene.

Først ute var Voje Lotta som var ute i kval til Stokriteriet sammen med Lars Anvar Kolle, og hun imponerte stort. Hoppa spant til tet, og fikk favoritten Troll Sterk Odine utvendig. På oppløpet holdt Team Øverdals fine treårshoppe lett unna for angriperne, og vant på den beste vinnertiden 1.26,8 over 2140 meter autostart. Førstepremien var 50.000 kroner, og nå er hoppa plutselig en av favorittene i finalen på Dannero 6. august hvor 500.000 svenske kroner venter vinneren.

Bjørli Bolt var sammen med Tom Erik Solberg favoritt i sitt kval for hingster og vallaker. Han innfridde til fulle og så ut til å ha krefter igjen ved målpasseringen etter tet hele veien. Også han fikk 50.000 for seieren, og kan kjempe om seieren også i finalen på Dannero utenfor Kramfors søndag 6. august hvor vinneren kan kvittere ut 500.000 sek. Øystein Tjomsland trener treåringen til Stall Am Sweden AB fra Porsgrunn.

IMPONERTE: Voje Lotta og Lars Anvar Kolle vant lett sitt kval til Stokriteriet. Foto: FOTO: GIRLPOWER HB

Norge og Sverige

Det ble en fin helg for telemarkshester sist helg. Både under V75-løpene på Sørlandet og den svenske omgangen på Axevalla ble det seirer til telemarkingene.

På Sørlandet var det Stig Flåtas Thai M. Square som sørget for V75-seier. Fra lengste tillegg rundet han konkurrentene til slutt i Sølvhesten. Etter en veldig sterk avslutning rakk han fram til seier i god tid før mål. Vinnertiden ble 1.14,2 over 2680 meter voltestart verdt 60.000 kroner. Pål Buer trener femårshingsten som tok sin 17. seier i den 22. starten. Samtidig passerte han 500.000 innkjørt.

Flåta kunne også glede seg over seier for Brenne Banker i Bollnäs fredag.

Tina Dale Brauti kunne feire V75-seier i Årjäng forrige helg. Denne gang var det It’s Peppertime som viste konkurrentene bakskoa på Axevalla lørdag. Han satt sist på siste bortre, men via en fantastisk avslutning spurtet han inn til seier sammen med Jorma Kontio. Vinnertiden ble fine 1.14,9 over 2640 meter voltestart verdt 110.000 kroner.

NY TRIUMF: Tina Dale Brauti kunne glede seg over V75-seier for It’s Peppertime lørdag. Foto: FOTO: KANAL75.se