De gule og grønne fikk det tøft i møtet mot et særdeles toppet Haslum-lag.

De kom til Skien med blant annet Lasse Sunde Lid, Kasper Bjanes Iversen og Linus Stubsrud Johannessen, som alle tre var med i eliteseriekampen mot Runar onsdag.

Toppscorer

Og i den kampen ble Lasse Sunde Lid i tillegg toppscorer med fire scoringer. Det forteller mye om utfordringen som ventet Brage Nilsen og co.

– Haslum stilte med tre landslagsspillere og som spiller 2x 30 minutter i eliteserien, sier han.

– Hvem var den vanskeligste å spille mot av de tre?

– De er alle tre gode, men Lasse Sunde Lid er meget god, sier Nilsen om spilleren som også scoret fire ganger mot Herkules.

Skiensgutta ga seg aldri uten kamp og startet bra. De nektet laget fra Bekkestua mål de første fem minuttene, men så begynte overmakten å vise seg. Etter ni minutter sto det plutselig 1–4. Så scoret Herkules to mål, men deretter ble det fire på rad fra Haslum som ledet 9–3 etter knappe 20 minutter. Til pause sto det 6–10. Kampen ble aldri jevnere og etter pause var avstanden alltid mellom seks og åtte mål. Det endte 17–24.

Slo tilbake

Midt på dagen vant overraskende nok det tredje laget i puljen, Vikhammer, mot nettopp Haslum. Kanskje ikke så rart.

– De hadde jo et helt annet lag. Mot Vikhammer stilte de med «B-laget», sukker Nilsen.

Han og laget slo kraftig tilbake og gikk på banen med lys i øyne. Etter 06:30 tog Vikhammer en timeout. Da ledet Herkules 6-0!

– Vi hadde bestemt oss for å kline til. Helt nydelig å slå tilbake etter kampen mot Haslum. Da bommet vi ekstremt mye, mens vi gjorde det motsatte nå – scoret på veldig mange av sjansene. I alle fall før pause, sier bakspilleren.

18–6 til pause ble til slutt 34–23

– Vi er fornøyd, selv om vi helst skulle gitt Haslum mer kamp. Vi rotet det til i Stavanger før jul, så det hadde ikke så mye å si i forhold til sluttspill.

NÅ er det 2. divisjon som venter – og gjett hvem som er motstander?

– Haslum! De kommer hit neste søndag. En perfekt kamp å ta revansj, avslutter Brage Nilsen.