Verken Pors eller Gjerpen II får noe med utfallet i toppen eller bunnen av tabellen. Dermed var søndagens serieoppgjør i 2. divisjon fullasta i prestisje med to poeng i potten.

Mellom to unge mannskap, der Pors etterlot ingen tvil om hvem som er best i årets serie av de blå og røde. Med tre av fire poeng i banken kunne Martine Lester Turøy fornøyd slå fast at Pors er bedre enn Gjerpens nest beste denne sesongen.

– Det er alltid deilig å vinne mot Gjerpen. Vi har flere spillere som har vært der selv, eller trener sammen med dem på skolen. Derfor henger en seier mot de ekstra høyt. Det smaker også veldig godt når vi vinner så stort som lag i dag, sier kantspilleren som delte toppscorertittelen med Ingerid Hartveit Ryste.

Yppet seg

Gjerpen II stilte med et tilnærmelsesvis rent U20-lag, da førstelaget spilte bortekamp i Trondheim mot Charlottenlund. Kun Annette Kaalstad var med fra A-troppen, men bakspilleren faller heller ikke for aldersgrensen til å spille juniorhåndball.

De unge i rødt var toneangivende med solid forsvarsspill innledningsvis, og uforskammet godt med på notene det første kvarteret. Såpass at Pors-trener Paul Gundersen tok time out på 7–6.

De noe mindre unge i blått responderte med å umiddelbart opparbeide seg en tre-firemåls ledelse, og så seg siden aldri tilbake inn mot pauseledelse 17–12.

– Vi var ikke helt på fra start av, og de gjorde det tøft for oss. Etter hvert kom vi bedre inn i det, og prøvde å ha litt is i magen i perioder der ting ikke stemte helt, sier Susanne Pettersen, som etter hvert fikk stilt inn siktet på sleggearmen.

Det gav fem rene spillemål i en kamp som var mildt sagt lite preget av ufint spill. Noe utvisningsstatistikken bekrefter.

Med til historien hører det også at målvakt Linn-Therese Jahren sto en praktfull første omgang, og var essensiell for Pors da det buttet som verst det første kvarteret. Sisteskansen kom fra sine 50 spilleminutter med en god redningsprosent.

Fullførte med stil

Pors kom sterkest ut av startblokkene etter pause, der Gjerpen II måtte se hjemmelaget score fire strake før Sara Burhol satte det første reduseringsmålet etter over fem spilte minutter av den siste omgangen.

I en periode Pors var gode på å sette tempo i ball og bein hang rett og slett ikke gjestene med i svingene.

– Vi prøvde å nullstille oss i pausen, og fikk beskjed om å kjøre på videre framover. Samtidig hadde vi mer fokus på å sette forsvaret, sier Ingerid Hartveit Ryste, som hadde 100 prosent uttelling med sine sju fulltreffere.

Merkelig nok skiftet kampen karakter deretter, fordi Pors slo av på farta framover. Samtidig hamret Gjerpen II inn fire av de fem neste målene i kampen, men særlig fare på ferde varslet resultattavlen ikke.

Pors fikk kampen inn på sitt spor igjen og reiste fra. Hjemmelaget ledet med ti-elleve mål, og fikk rullet på hele troppen. Seier 32–22 kunne med litt mer konsentrasjon de siste ti minuttene fort ha blitt enda større.

Gode når de er gode

Seieren bringer Pors-jentene tre poeng bak Sandefjord. De sitter tredjeplassert, og er vertskap for de blå neste serierunde. Selv om det er akkurat nå er lite å spille om tabellmessig, er det ikke problem å finne motivasjon inn i siste halvdel av sesongen.

– Vi tar en kamp av gangen, og går alltid for å vinne. Vi er veldig dårlige når vi er dårlige, men har samtidig et høyt toppnivå. Derfor jobber vi med å holde et jevnere nivå i kampene, sier Susanne Pettersen.

Pors tapte 23–35 i sesongens første møte med Sandefjord. Lite stemte på egen parkett i Porsgrunn.

– Det er alltid gøy å spille mot Sandefjord. Vi håper på revansje der etter at vi var langt under pari mot de sist, avslutter Martine Lester Turøy.