Gjerpen rotet det til mot Follo på hjemmebane sist, og før kampen mot Haslum var kun seier godt nok.

Før kampen lå Haslum på 5. plass på tabellen, og flere ganger har de vært nære å ta poeng mot topplagene. Det var de også mot Gjerpen.

Etter en traust start på kampen for Gjerpen sin del så våknet de delvis opp midtveis i den første omgangen. Det stanget voldsomt offensivt, men likevel klarte Pål Oldrups jenter å komme seg tilbake i kampen, og de siste 4–5 minuttene rykket de ordentlig ifra også.

Drama

Det så ut til å gå mot en komfortabel Gjerpen-seier når Fride Mastad økte ledelsen til 16–10 etter fire minutter av andre omgangen, men så stoppet det fullstendig opp offensivt igjen.

Haslum spiste seg inn igjen i kampen, og med 12 minutter igjen sto det 18–18 på måltavla.

Anna Clara Fjellheim sendte Gjerpen i ledelsen med fire minutter igjen av kampen, og hvem skulle trodd at hun kom til å ende opp som matchvinner med den.

Gjerpen fikk flere muligheter til å avgjøre etter fine redninger, men de tekniske feilene florerte i angrep. Alle de tre angrepene de fikk etter 20–19 endte faktisk med teknisk feil.

Heldigvis stengte Mia Stensland buret totalt, og Gjerpen kunne puste lettet ut når også avslutningen med ti sekunder igjen ble reddet.