Mens nærmere 60 lag valgte seg Dana Cup denne uken, er 43 påmeldt til fotballfesten i Oslo - med avspark søndag.

For dem som ikke kan følge kampene på Ekebergsletta og øvrige baner, er én mulighet å følge noen av de lokale lagene på Vardens side.

I samarbeid med Amedia og Norway Cup-arrangør Bækkelaget SK vil nemlig Polaris Medias mediehus sende flere hundre kamper fra verdens største fotballturnering for barn og unge.

– I løpet av uka 30.juli til 5.august vil vi kunne vise rundt 700 kamper fra Ekebergsletta i aldersklassene 15 år og oppover, forteller prosjektleder Stig Vågnes i Polaris Media Streamsenter i en pressemelding.

– I tillegg vil vi vise finalene i 14 årsklassene. Vi er veldig glade for å kunne gi dette tilbudet til våre mediehus slik at de kan vise lokale lag i aksjon i denne store turneringen, sier Stig Vågnes.

Telemarkslagene

Disse lagene er påmeldt fra Telemark, fordelt på 7-er, 9-er og 11-erfotball. Noen klubber har flere lag i samme klasse:

Drangedal: G13/14, G16, J13/14.

Kviteseid: G13/14, J14.

Langesund/Stathelle: J15/16, J17.

Langesund/Stathelle/Bamble: G13.

Nome: G13, G16.

Heddal: J15/16.

Snøgg: G13, G13/14, G14, J14.

Pors: G13, G14, G15, G16.

Seljord: G15, J13/14, J17.

Borg: J15.

Fossum: G14.

Gjerpen: G16.

Herkules: G17.

Odd: G13, G14, G16, J16.

Skiens Grane: G16.

Treungen: J16.

Åmdal-Tokke: G14, J13/14, J15/16.

STILLER: Pors har gode tradisjoner i Norway Cup, og stiller med flere lag også i årets utgave. Foto: Varden

Tatt forholdsregler

Polaris Media har rettighetene til strømming av Norway Cup sammen med bl.a. Amedia. De to konsernene deler på oppgavene og sendingene fra Ekebergsletta.

Vågsnes bekrefter at strømming av barneidrett er noe som må planlegges nøye.

– Vi har tatt nødvendige forholdsregler i forhold til personvern og vi følger retningslinjene fra Datatilsynet og anbefalingene fra Norsk Redaktørforening. Norway Cup har sendt ut samtykke skjema til alle lag og disse blir fulgt opp. Det har vært en diskusjon mellom NIF og Mygame om bruk av automatiserte AI-kamaeraer, men vi bruker bemannede kameraer, kursede kommentatorer som fokuserer på det positive i idretten, og ansvarlige redaktører som vurderer det journalistiske innholdet, sier han.

Han har selv deltatt i flere møter med Norges Idrettsforbund og Datatilsynet sammen med Norsk Redaktørforening og Norsk Presseforbund.

– Vi skjønner godt NIFs fokus på dette med strømming av barneidrett, mobbing i sosiale medier og særlig sårbare barn. Derfor er derfor strømming gjennom ansvarlige mediehus et riktig grep, tror jeg. I år har vi sendt direkte fra Skandia Cup i Trondheim og nå står Norway Cup for tur igjen. Vi gleder oss veldig, sier prosjektlederen i pressemeldingen.

Prosjektleder Stig Vågnes (t.v.) gleder seg til årets Norway Cup. Her sammen med en av Sunnmørspostens fotografer under fjorårets finale. Foto: Nils Harald Ånstad